News

Au crescut indemnizațiile pentru alegeri și referendum. Cât va câștiga președintele unei secții de votare

15.05.2019 | 17:04
Au crescut indemnizatiile pentru alegeri si referendum Cat va castiga presedintele unei sectii de votare

Pe 26 mai vor avea loc atât alegerile europarlamentare, cât și referendumul privind justiția, propus de președintele Klaus Iohannis. Astfel, întrucât misiunea celor care vor să asiste în secțiile de votare la aceste alegeri a fost dublată, Autoritatea Electorală Permanentă a decis să mărească indemnizațiile pentru cei care participă la alegeri.

Cu cât se mărește indemnzația președinților birourilor electorale

Astfel, indemnizaţiile preşedinţilor birourilor electorale din secţiilor de votare, ale operatorilor de calculator ai birourilor electorale ale secţiilor de votare, la alegerile europarlamentare și referendumul din 26 mai vor fi majorate în acest an cu 45 de lei pentru fiecare zi de activitate.

„Art. IV. — (1) Indemnizațiile președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare, ale locțiitorilor acestora, precum și ale operatorilor de calculator ai birourilor electorale ale secțiilor de votare prevăzute la art. 16 alin. (4) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 6/2019 privind unele măsuri pentru buna organizare și desfășurare a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2019 se majorează cu 45 de lei pentru fiecare zi de activitate”, se arată într-un comunicat semnat de AEP.

președinților de birou vor fi mărite pentru alegerile europarlamentare *foto: Shutterstock

Cât vor primi președinții birourilor electorale la alegerile din 26 mai

Astfel, potrivit aceleiași surse, personalul de la alegeri va primi câte 190 de lei pentru fiecare zi de activitate:  „(2) Indemnizațiile membrilor birourilor electorale județene, ale membrilor birourilor electorale ale sectoarelor municipiului București și ale membrilor biroului electoral pentru secțiile de votare din străinătate prevăzute la art. 16 alin. (4) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 6/2019 se majorează la 190 de lei pentru fiecare zi de activitate.

(3) Indemnizațiile personalului tehnic auxiliar al biroului electoral pentru secțiile de votare din străinătate prevăzute la art. 16 alin. (4) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 6/2019 se majorează la 190 de lei pentru fiecare zi de activitate. (4) Majorarea indemnizațiilor prevăzute la alin. (2) și (3) se aplică începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe”, se mai arată în comunicat.

Pe 26 mai, pe lângă alegerile europarlamentare, va avea loc și referendumul privind modificarea legilor justiției, propus de președintele României, Klaus Iohannis. Astfel, vor fi trei urne de vot și trei buletine.