Fotbal international

Îndepărtarea lui De Rossi a provocat furia suporterilor Romei: “Pallotta, pleacă în America ta!”

16.05.2019 | 14:18
Indepartarea lui De Rossi a provocat furia suporterilor Romei Pallotta pleaca in America ta

Îndepărtarea lui Daniele De Rossi a provocat furia suporterilor Romei. Au avut loc contestaţii la adresa conducerii clubului inclusiv în afara graniţelor, la Londra sau în Statele Unite. Tifosii îl consideră principal vinovat pentru modul în care Roma îşi batjocoreşte legendele pe patronul-preşedinte James Pallotta, un american de origini italiene.

Suporterii Romei, mesaje agresive la adresa conducerii, după îndepărtarea lui Daniele De Rossi

“Pallotta, pleacă în America ta!” – este mesajul adresat de fanii giallorossi la adresa celui care, totuşi a avut şi o contribuţie importantă la redresarea economică a clubului de la venirea sa. S-a redeschis şi dosarul Francesco Totti, suporterii fiind convinşi că Il Capitano a fost determinat, pentru a nu se ajunge la măuri similare cazului De Rossi, să îşi anunţe retragerea şi Totti a acceptat să rămână la club, pentru a lucra ca oficial.

Daniele De Rossi a recunoscut că nu s-a aşteptat nici un moment la o asemenea atitudine din partea conducerii clublui pentru care a jucat întreaga carieră, timp de 18 ani, refuzând propuneri de la grupări de renume de pe continent, unde ar şi fi câştigat mult mai bine dacă ar fi plecat: Manchester United, Real Madrid sau Bayern Munchen.

Daniele De Rossi susținut de suporteri la Trigoria
Daniele De Rossi susținut de suporteri la Trigoria

De Rossi a declarat că nici dacă se vor răzgândi el nu va mai juca vreodată la Roma

În megaconferinţa de presă pe care a ţinut-o De Rossi a căutat să fie cât mai diplomat, să nu declanşeze un scandal de proporţii, dar 24 de ore mai târziu a declarat extrem de abătut, dar şi de ferm: “Nici dacă vor veni după mine să mai rămân, decizia mea este luată. Eu la Roma nu voi mai juca nici un minut! Am fost tratat într-un mod inacceptabil pentru un om care toată cariera lui nu a ştiut decât un singur cuvânt: Roma”.

Tifosii au afişat o mulţime de bannere, unele cu mesaje extrem de agresive la adresa conducerii. Mesaje de protest au fost afişate şi in faţa sediului firmei lui James Pallotta, alături de steagul SUA cu o cruce întoarsă alături şi fanii promit o atmosferă absolut incendiară duminică 26 mai, la meciul de adio al lui Daniele De Rossi.