ADVERTISEMENT
News

India a aprobat vaccinul Oxford/AstraZeneca împotriva COVID-19

Autor: Alexandru Năstase | 02.01.2021 | 16:57
India a aprobat vaccinul Oxford/AstraZeneca împotriva COVID-19
Vaccinul este primul aprobat în India împotriva COVID-19. Sursa foto - hepta.ro

India a aprobat vaccinul Oxford/AstraZeneca împotriva COVID-19. De altfel, țara cu al doilea cel mai mare număr de infecții a efectuat deja exerciții de vaccinare și pregătește de zor campania de imunizare.

ADVERTISEMENT

India și-a dat acum acceptul pentru vaccinul dezvoltat de AstraZeneca și Universitatea Oxford, deschizând calea pentru o imensă campanie de imunizare

Ministrul informației și radiodifuziunii, Prakash Javadekar, a declarat că vaccinului i s-a dat undă verde și că întreaga țară așteaptă cu nerăbdare următoarele zile.

ADVERTISEMENT

India și-a dat acceptul pentru vaccinul Oxford/AstraZeneca împotriva COVID-19

Este primul vaccin Covid-19 care a fost aprobat pentru utilizare de urgență de către India. Țara are cel mai mare număr de infecții după SUA.

Decizia a venit în aceeași zi cu un exercițiu la nivel național pentru livrarea vaccinului, în care lucrătorii din domeniul sănătății au primit vaccinuri fictive

ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, Harsh Vardhan, a declarat că exercițiul va contribui la consolidarea expertizei „astfel încât viitoarea acțiune de vaccinare să poată continua fără nicio eroare”.

El a cerut, de asemenea, o campanie pentru a contracara „zvonurile înșelătoare” care i-ar putea face pe oameni să refuze vaccinul.

ADVERTISEMENT

Javadekar a mai transmis că încă cel puțin trei vaccinuri așteaptă să fie aprobate – Covaxin, dezvoltat chiar de compania locală Bharat Biotch, ZyCoV-D de la Zydus Cadila și Sputnik-V din Rusia.

“India este poate singura țară în care se pregătesc cel puțin patru vaccinuri. Una a fost aprobată pentru uz de urgență”, a mai zis acesta.

ADVERTISEMENT

Se așteaptă acum ca Organizația Centrală de Control a Drogurilor din India (CDSCO) să anunțe dozajul și alte detalii ulterior. Deocamdată se știe că s-a mers pe ideea unui regim de două doze complete la aproximativ 28 de zile distanță.

Vaccinul Oxford / AstraZeneca, căruia i s-a acordat prima aprobare și de către Marea Britanie, este mai ieftin și mai ușor de utilizat decât celelalte propuse marile companii. Lucrul acesta înseamnă un avantaj major în abordarea unei pandemii care a provocat moartea a peste 1,8 milioane de vieți în întreaga lume.

ADVERTISEMENT

Autoritatea de reglementare din India a primit, de asemenea, o cerere de utilizare de urgență pentru vaccinul realizat de Pfizer și de firma germană BioNTech, prima care a obținut aprobarea de reglementare în vest

India a raportat mai mult de 10 milioane de cazuri de Covid, deși rata sa de infecție a scăzut semnificativ față de mijlocul lunii septembrie. Țara speră să imunizeze 300 de milioane din cei 1,35 miliarde de oameni în primele șase până la opt luni ale anului. SII, cel mai mare producător mondial de vaccinuri, a stocat deja aproximativ 50 de milioane de doze de produs Oxford / AstraZeneca, care vor fi vândute guvernului la aproximativ 250 de rupii (2,50 GBP) o doză și 1.000 de rupii pe piața privată.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!