News

Video. Tragedie cumplită în India. Armata a ucis din greşeală 14 mineri. ”I-au confundat cu rebeli şi au deschis focul”

Miitarii din India au ucis din greşeală 14 mineri. Armata a transmis că regretă tragedia și că acest episod cumplit este anchetat la cel mai înalt nivel.
05.12.2021 | 18:55
Video Tragedie cumplita in India Armata a ucis din greseala 14 mineri Iau confundat cu rebeli si au deschis focul
ADVERTISEMENT

Forțele armate indiene au deschis focul la întâmplare într-o regiune din nordul statului Nagaland. Cel puțin 14 civili au fost uciși din greșeală, au anunţat duminică oficialii guvernamentali şi militari.

Soldații i-ar fi confundat pe mineri cu un grup de rebeli, potrivit Reuters.

Tragedia s-a petrecut în apropierea satului Oting. Membrii Assam Rifles (detaşament al forțelor de securitate indiene) au tras focuri de armă asupra unui camion în care credeau că se află rebeli. În mașină se aflau peste 30 de muncitori care se îndreptau spre mina de cărbune.

ADVERTISEMENT

Armata din India a ucis din greşeală 14 civili. Militarii au deschis focul la întâmplare

Ministrul indian de Interne, Amit Shah, a declarat că este ”îndurerat” de vestea că ațația oameni nevinovați au fost ucişi în incidentul de sâmbătă noapte.

”Trupele aveau informaţii de la serviciile secrete despre o mişcare militantă în zonă şi, când au văzut camionul, i-au confundat pe mineri cu rebeli şi au deschis focul ucigând şase lucrători.(…) 

ADVERTISEMENT

După ce vestea a ajuns în sat, sute de băştinaşi au înconjurat unitatea. Au incendiat vehicule ale Assam Rifles şi s-au confruntat violent cu trupele folosindu-se de arme primitive”, a spus oficialul poliţiei care a dorit să rămână anonim, conform Reuters, citat de Digi24.

După ce sute de băştinaşi au înconjurat unitatea, soldaţii au ripostat şi au deschis din nou focul, ucigând alţi opt civili şi un membru al forţelor de securitate, a mai spus oficialul.

ADVERTISEMENT

Armata a transmis că regretă tragedia și că acest episod cumplit este anchetat la cel mai înalt nivel.

Prim-ministrul statului Nagaland, Neiphiu Rio, a declarat că va fi făcută o anchetă şi vinovaţii vor fi pedepsiţi pentru incidentul pe care el l-a atribuit unei erori a serviciilor secrete, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Tragedia petrecută în India s-a întâmplat din cauza unor informații primite din partea serviciilor secrete legate de prezenţa insurgenţilor în regiune.

Armata a precizat că în zonă era planificată o anumită operaţiune, bazată pe informaţii credibile.

ADVERTISEMENT
Tags: