News

India, la un pas de o tragedie! Un nou record de infectări cu COVID-19!

30.08.2020 | 11:14
India la un pas de o tragedie Un nou record de infectari cu COVID19
ADVERTISEMENT

India este la un pas de o adevărată tragedie! După ce a ajuns pe locul 3 în topul cazurilor de coronavirus, țara a înregistrat acum cel mai mare număr de cazuri noi în 24 de ore raportat la nivel mondial.

Vorbim de, atenție, nu mai puțin de 78.761 de situații noi de COVID-19 apărute în ultima zi. Recordul anterior aparținea americanilor și însuma 77.638 de cazuri noi de infectare.

ADVERTISEMENT

De altfel, numai SUA şi Brazilia sunt țările care mai depășesc India în acest moment. Deocamdată, 63.000 de persoane au murit de această boală în India.

India, la un pas de o catastrofă

Culmea, recordul negru a apărut la doar o zi după ce guvernul indian a anunțat că va adopta noi măsuri de relaxare a restricțiilor impuse în martie pentru a limita răspândirea virusului.

ADVERTISEMENT

Decizia a fost determinată, așa cum s-a petrecut în fiecare țară, de încercarea de a relansa economia, în condiţiile în care milioane de persoane şi-au pierdut locul de muncă.

Ministerul de Interne a anunţat astfel că începând din septembrie adunările de până la 100 de persoane vor fi din nou autorizate pentru evenimentele de tip cultural, sportiv sau politic.

ADVERTISEMENT

De altfel, conform statisticilor, India este printre cele mai puțin pregătite țări să se confrunte cu o criză sanitară majoră. În plus, păturile sociale sunt îndelung dezbătute în această țară.

Mai ales că Amitabh Bachchan, un actor de la Bollywood, a fost testat pozitiv pentru coronavirus. Acesta a fost imediat internat într-un spital de lux din Mumbai, deși suferea doar de simptome ușoare.

ADVERTISEMENT

În același timp, cei mai săraci indieni sunt refuzați de spitale deși prezintă simptome agresive, iar unii dintre ei sunt în stare critică.

Lipsa paturilor, echipamentului și personalului medical suficient face ca întreg sistemul medical indian să se clatine sub greutatea pandemiei.

De remarcat că în ultimii zece ani, aproximativ 270 de milioane de oameni au ieșit din sărăcie în India, dar inegalitățile sunt încă imense – 10% din populația țării deține 77% din bunăstarea ei, iar această prăpastie între bogați și săraci continuă să crească.

 

 

 

ADVERTISEMENT