ADVERTISEMENT
News

India stabilește un record: Peste 90.000 de cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore. A urcat pe locul doi în lume la bilanțul total FOTO

Autor: Robert Cristea | 07.09.2020 | 16:56
India stabilește un record: Peste 90.000 de cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore. A urcat pe locul doi în lume la bilanțul total FOTO
India stabilește un record: Peste 90.000 de cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore. A urcat pe locul doi în lume la bilanțul total. Foto: Hepta.ro

Situație dramatică în India, după ce au fost declarate peste 90.000 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Este un record la nivel global pentru o singură zi.

ADVERTISEMENT

Specialiștii consideră că India se confruntă cu al doilea val al epidemiei în anumite regiuni ale sale. Numărul mare de cazuri este explicat printr-o testare masivă, dar și printr-o relaxare a restricțiilor.

India a trecut de 4,2 milioane de persoane infectate cu noul coronavirus. A depășit Brazilia și este în urma Statelor Unite. Lucrurile au scăpat de sub control și există o teamă permanentă că starea ar putea să se agreveze. Vorbim de o țară cu aproape 1,4 miliarde de locuitori, mulți dintre ei trăiesc la limita supraviețuirii și nu au condiții optime de igienă.

ADVERTISEMENT

Peste 90.000 de cazuri de COVID-19 în India, în 24 de ore

Foto: Hepta.ro

În doar 13 zile a fost o explozie de cazuri noi de coronavirus în India. În mai puțin de 2 săptămâni s-au înregistrat 1 milion de infectări.

Aproape un sfert dintre noile cazuri zilnice sunt înregistrate în statul Maharashtra, din care face parte Mumbai. Sunt focare de COVID-19 și în capitala New Delhi. Aici trăiesc 26 de milioane de locuitori.

ADVERTISEMENT
India stabilește un record: Peste 90.000 de cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore. A urcat pe locul doi în lume la bilanțul total
Foto: Hepta.ro
Foto: Hepta.ro

În tot acest timp, economia din India s-a contractat cu 24 la sută de la începutul lunii iunie. Este un record negativ pentru ultimii 24 de ani.

Virusul face ravagii în continuare în Stale Unite. A început să urce numărul de cazuri și în Europa în țări precum Franța sau Spania.

ADVERTISEMENT

‘Dorim să vedem copiii revenind la şcoală şi oamenii revenind la locurile de muncă, dar dorim de asemenea să vedem acest lucru făcându-se în siguranţă” – Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS.

”Nicio ţară nu poate pretinde că pandemia s-a terminat”, a insistat Tedros. ”Realitatea este că virusul se răspândeşte cu uşurinţă. Deschiderea fără control este o reţetă a dezastrului”, a adăugat liderul OMS.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!