Sport

Indian Wells 2021. Paula Badosa și Cameron Norrie, câștigătorii surpriză

FANATIK vă prezintă informații despre puternicul turneu de tenis de tip Masters de la Indian Wells, unde România are în concurs mai multe jucătoare, în frunte cu Simona Halep
Indian Wells 2021 Paula Badosa si Cameron Norrie castigatorii surpriza
ADVERTISEMENT

Openul BNP Paribas 2021, turneu de 1000 de puncte, de categoria Masters Series, are loc la Indian Wells în perioada luni, 4 octombrie – duminică, 17 octombrie și este alcătuit atât din concurs masculin și feminin, cât și din probele de dublu similare.

La masculin lipsesc cei trei corifei

La turneul masculin singura prezență românescă o reprezintă Horia Tecău în proba de dublu alături de partenerul său german, Kevin Karawietz. În schimb, în turneul feminin avem o prezență mai consistentă, în sensul în care la simplu sunt Simona Halep, Sorana Cîrstea, ambele capi de serie, precum și Irina Begu și Gabriela Ruse, venită din calificări. De asemeni, Raluca Olaru figurează la dublu feminin, dar acolo mai avem alte două românce, Simona Halep și Gabriela Ruse.

ADVERTISEMENT

Sunt numeroase absențe în probele de simplu atât la bărbați, cât și la femei. La bărbați nu va fi nici unul dintre cei trei corifei ai acestui sport (Novak Djokovic, Rafael Nadal și Roger Federer), dar nici Dominic Thiem, Stan Wawrinka sau Milos Raonic, lupta urmând a se da între Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas, Alexander Zverev, Matteo Berrettini, Casper Ruud și Hubert Hurkacz.

Și la feminin sunt absente primele trei locuri

La feminin, primele trei jucătoare ale lumii nu sunt prezente: Ashleigh Barty, liderul mondial, Naomi Osaka și Aryna Sabalenka, bielorusa fiind prezentă în California, dar a fost testată pozitiv la COVID și stă în izolare 14 zile, deși nu prezintă nici un simptom.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții favorita nr. 1 a devenit Karolina Pliskova, urmată de poloneza Iga Swiatek, cehoaica Barbora Krejcikova și ucraineanca Elina Svitolina-Monfils. Simona Halep, la prima apariție după ce s-a căsătorit cu Toni Iuruc, este favorită 11, iar Sorana Cîrstea favorită 32.

Simona Halep joacă și la dublu

Interesant este faptul că la dublu feminin avem un tandem românesc, intrat pe tabloul principal pe baza unui wildcard. Simona Halep a decis ca la revenirea ei pe teren să nu dispute numai proba de simplu, alegând-o parteneră de dublu pe Gabriela Ruse.

ADVERTISEMENT

Turneul BNP Parisbas 2021 din localitatea californiană Indian Wells trebuia, în mod normal, să aibă loc în perioada 10-21 martie, dar pandemia de coronavirus a dat peste cap planurile organizatorilor, așa cum anul trecut a dus pur și simplu la anularea competiției.

Premii substanțiale la această ediție

În întrecerea masculină va fi ediția cu numărul 47, iar la feminin cea cu numărul 32. Meciurile au loc în cadrul complexului Indian Welles Tennis Garden, pe hard, dar în aer liber. Bianca Andreescu, ultima campioană, este prezentă, dar nu și Dominic Thiem, învingător în 2019, fiind accidentat.

ADVERTISEMENT

Premiile acordate la turneul Masters de la Indian Wells sunt de 1.209.730 dolari pentru câștigătorii la simplu, 414.500 pentru cei de la dublu, 640.000 pentru finaliști la simplu și 220.000 la dublu. Intrarea în primul tur pe tabloul principal, cazul Gabrielei Ruse, aduce în conturi 18.155 dolari. Și în calificări se oferă premii, 4.786 dolari primul tur și 9.110 turul doi.

Simona Halep și Sorana Cîrstea intră în turul 2

Primele care intră în concurs chiar miercuri, 6 octombrie, sunt Irina Begu, care o întâlnește pe franțuzoaica Fiona Ferro, numărul 84 mondial, și Gabriela Ruse, care se duela cu altă franțuzoiacă, Alize Cornet, numărul 64 WTA.

Simona Halep și Sorana Cîrstea vor juca direct în turul 2, adversarele lor urmând a fi învingătoarea meciului Kostyuk – Shuai Zhang pentru Simona, respectiv Ann Li sau Misaki Doi pentru Sorana. Halep ar putea s-o întâlnească, în turul 3, pe Emma Răducanu, care are, la rândul ei, intră direct în turul 2.

ADVERTISEMENT