Sporturi

Indian Wells ar putea să găzduiască US Open. Starea critică de la New York nu permite organizarea turneului de Grand Slam

25.04.2020 | 14:39
Indian Wells ar putea sa gazduiasca US Open Starea critica de la New York nu permite organizarea turneului de Grand Slam
ADVERTISEMENT

Americanii nu vor să renunţe la organizarea celui de-al patrulea Grand Slam al anului, aşa cum o făceau în mod tradiţional la New York, în incinta complexului Billie Jean King de la Flushing Meadows.

Indian Wells are toate atuurile pentru a organiza un Grand Slam

Şi pentru ca turneul să poată totuşi avea loc au ca soluţie de avarie Indian Wells. Localitate unde se juca în luna martie un puternic turneu anual, de categoria Premier. A fost primul turneu din 2020 anulat din cauza coronavirusului.

ADVERTISEMENT

Marele complex de la New York, în special cele două arene, Arthur Ashe şi Louis Armstrong, au devenit fie spital de campanie anti-COVID19 fie centru unde zilnic se oferă masă pentru 25.000 de persoane amărâte din uriaşa metropolă.

Are două terenuri principale mari

În aceste condiţii ar fi cu adevărat foarte dificil ca să se mai poată reveni la funcţionalitatea complexului pentru ceea ce a fost el destinat şi trebuie căutată o soluţie de conjunctură pentru acest an.

ADVERTISEMENT

Şefii Federaţiei de tenis a SUA au ajuns la concluzia că Indian Wells ar putea înlocui cu succes New York, având două terenuri principale şi altele secundare.

Este proprietatea unui miliardar

Cum este foarte clar că până la sfârşitul anului 2020 nu se va mai disputa nici un sport cu public în tribune, Indian Wells nu are nimic care să nu întrunească toate cerinţele pentru o competiţie de Grand Slam.

ADVERTISEMENT

Indian Wells este o localitate din California, din zona Palm Beach şi este proprietatea miliardarului Larry Elisson, clasat între primii 40 oameni bogaţi ai planetei. Directorul turneului este fostul tenisman german Tommy Haas.

Se joacă la Indian Wells din 1987

Sunt 29 de terenuri, dintre care unul de 16.000 de locuri şi altul construit recent, de 8.000 de locuri. Există toate facilităţile pentru o competiţie de asemenea anvergură.

ADVERTISEMENT

Indian Wells este considerat drept primul turneu ca importanţă imediat după cele patru competiţii de Grand Slam. Este un turneu de 1000 de puncte, la care participă mereu foarte mulţi dintre jucătorii din top 10. Este înfiinţat în 1974, când a fost şi singura ediţie care a avut loc la Tucson, în Arizona. Din anul următor s-a mutat în California, iar din 1987 se ţine la Indian Wells.

ADVERTISEMENT