Stiri de ultima ora

Ratele în lei vor creşte din nou! Indicele Robor s-a majorat până la 2,03%

Guvernatorul Băncii Naţionale a României a avertizat că vor avea loc şi scumpiri ale alimentelor!
08.02.2018 | 12:22
Ratele în lei vor creşte din nou! Indicele Robor s-a majorat până la 2,03%
ADVERTISEMENT

Alte veşti proaste pentru toţi românii care au credite în lei! După ce Banca Naţională a mărit miercuri dobânda cheie la 2,25% pe an, fapt care duce la creşterea dobânzilor, indicele Robor la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la 2,03%, cel mai mare nivel din ultima lună.

Robor la 3 luni este indicatorul principal în funcţie de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei. Nivelul atins joi este cel mai mare din 10 ianuarie, când a atins pragul de 2,03%.

Indicele Robor la 3 luni a crescut la 2,03%! Cresc ratele!

Indicele Robor la 6 luni a crescut joi la 2,33%, cel mai mare nivel din 5 decembrie 2017, când a fost 2,35%. ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii pentru creditele în lei acordate pe piaţa interbancară, iar creşterea acestui indicator va duce la un avans al ratelor în cazul creditelor în lei.

ADVERTISEMENT

Banca Naţională a României estimează o inflaţie de 3,2% la finele anului viitor, guvernatorul Mugur Isărescu apreciind că „preţurile vor creşte mai repede decât anticipasem”, iar maximul se va înregistra în perioada ianuarie-martie.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria STIRI DE ULTIMA ORA
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri