News

Indienii dezvoltă primul medicament din plante anti-Covid-19. Când ar putea fi gata

05.06.2020 | 20:56
Indienii dezvolta primul medicament din plante antiCovid19 Cand ar putea fi gata
ADVERTISEMENT

Medicii din India au anunțat că a fost testat primul medicament fitofarmaceutic, pe bază de plante, într-un studiu clinic ca tratament pentru Covid-19.

Indienii dezvoltă primul medicament anti-Covid din plante

Medicamentul AQCH, derivat din plante, va fi testat într-un studiu clinic de faza a 2-a ca tratament pentru Covid-19.

ADVERTISEMENT

fitofarmacie sf [At: DN3 / Pl: ~ii / E: fr phytopharmacie] 1 Domeniu al farmaciei care se ocupă cu prepararea produselor destinate protejării plantelor împotriva paraziților. 2 Știința preparării medicamentelor pe baza plantelor medicinale.

Medicamentul AQCH va fi testat în India de către grupul Sun Pharmaceutical Industries, care a primit aprobarea de la agenția națională a medicamentelor din India (DCGI).

ADVERTISEMENT

Studiul va fi realizat în 12 centre din India la 210 pacienți. Durata tratamentului va fi de 10 zile, urmând ca rezultatele studiului clinic să sosească în octombrie 2020. Studiul de siguranță al AQCH a fost deja finalizat, informează 360medicalr.o.

Acesta este primul medicament fitofarmaceutic aprobat pentru studii clinice de către DCGI, ca tratament potențial pentru Covid-19. AQCH a arătat efecte anti-SARS-CoV-2 în studiile in vitro efectuate în colaborare cu ICGEB, Italia.

ADVERTISEMENT

Aceste rezultate, combinate cu informații despre mecanismul de acțiune prin intermediul studiilor in vitro și a studiilor pe animale mici, ne oferă încrederea de a evalua această opțiune potențială de tratament pentru pacienții cu Covid-19”, a declarat directorul general al Sun Pharma, Dilip Shanghvi.

Cu toate că este vorba de un remediu pe bază de plante medicinale, experții cred că ar putea fi o variantă pentru a trata Covid-19. Medicamentul a fost creat pentru a trata Febra Denga.

ADVERTISEMENT

Indienii încearcă să găsească o variantă alternativă de tratament, nefiind convinși că Remdesivir sau alte medicamente sunt lipsite de efecte secundare. Hidroxiclorochina, de exemplu, a fost desființată de experți pentru că provoacă foarte multe efecte secundare. Asta, cu toate că jurnalul medical The Lancet nu s-a pronunțat momentan dacă acest medicament împotriva malariei e util pentru a vindeca Covid-19 sau nu.

ADVERTISEMENT