News

Indonezia, lovită de o nouă tragedie. Explozie într-o mină de cărbune, sunt cel puţin nouă morţi

Nouă mineri au murit într-o explozie care a avut loc într-o mină de cărbune din Indonezia. Tragedia s-a produs când oamenii intrau în subteran
09.12.2022 | 18:06
Indonezia lovita de o noua tragedie Explozie intro mina de carbune sunt cel putin noua morti
Imagine de la locul tragediei din Indonezia
ADVERTISEMENT

Nouă persoane şi-au pierdut viaţa vineri, într-o explozie care a avut loc într-o mină de cărbune din vestul insulei indoneziene Sumatra, iar echipele de salvare caută încă cel puţin un miner dispărut.

Cutremurul din 21 noiembrie a provocat peste 300 de morţi

Explozia s-a produs într-o mină din raionul Savahlunto deținută de o companie privată, în momentul în care 12 mineri intrau în subteran.

ADVERTISEMENT

Salvatorii au folosit ventilatoare de evacuare pentru a elimina metanul inflamabil din aerul minei și a ajunge în siguranță la minerii afectați de explozie.

Imaginile difuzate de Agenția Națională de Căutare și Salvare din Indonezia arată că salvatorii transportă victimele pe targi și îi alimentează cu oxigen din tuburi.

ADVERTISEMENT

Alunecările de teren, inundațiile și prăbușirea tunelurilor sunt doar câteva dintre pericolele cu care se confruntă minerii din Indonezia. În aprilie, un camion supraîncărcat, care transporta 29 de persoane, s-a răsturnat lângă o mină ilegală de aur din provincia Papua de Vest din Indonezia, ucigând 18 persoane.

Incidentul de vineri s-a produs după o serie de cutremure cu magnitudine peste 5 care au avut loc în Indonezia în ultimele săptămâni, culminând cu cel din 21 noiembrie, când cel puţin 334 de persoane au murit, iar alte câteva mii au fost rănite. De asemenea, zeci de mii de locuitori au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele.

ADVERTISEMENT

Organizaţia Save the Children (Salvaţi Copiii) a avertizat săptămâna aceasta că persoanele evacuate, multe dintre acestea găzduite în corturi, sunt expuse riscului de epidemii şi infecţii din cauza condiţiilor aspre de trai, cu precădere în acest sezon ploios.

Au fost raportate mii de cazuri de infecţii respiratorii, precum şi sute de cazuri de diaree.

Preşedintele indonezian Joko Widodo a vizitat din nou zona, joi, pentru a distribui ajutoare şi a se întâlni cu victimele.

ADVERTISEMENT

Acest seism a fost cel mai mortal înregistrat în Indonezia după anul 2018, când regiunea Palu (Insula Sulawesi) a fost lovită de un cutremur cu magnitudinea 7,5 şi un tsunami care au ucis peste 4.000 de persoane. Tot în 2018, insula Lombok şi insula vecină Sumbawa au fost lovite de un cutremur violent care a ucis peste 550 de persoane.

ADVERTISEMENT