News

Industria HoReCa din Europa, la pământ din cauza COVID-19! 30.000 de baruri şi restaurante, închise definitiv doar în Marea Britanie

22.05.2020 | 18:29
Industria HoReCa din Europa la pamant din cauza COVID19 30000 de baruri si restaurante inchise definitiv doar in Marea Britanie
ADVERTISEMENT

Criza provocată de noul coronavirus pare fără sfârşit. După ce majoritatea guvernelor au luat măsuri de relaxare, ţările lovite de criza din domeniul sănătăţii trebuie să confrunte şi criza financiară. 

Industria HoReCa din Europa, la pământ din cauza COVID-19! 30.000 de baruri şi restaurante, închise definitiv doar în Marea Britanie

Iar industria HoReCa este una dintre cele care au avut mult de suferit, iar asta începe să se vadă chiar şi în ţările dezvoltate din Europa. Guardian scrie că peste 30.000 de pub-uri, baruri şi restaurante pot rămâne închise definitiv în Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

Predicţia sumbră vine la o săptămână după ce Grupul Casual Dining, care deţine mai multe restaurante şi cafenele, a anunţat că îşi va închide aproximativ 250 de restaurante din Regatul Unit al Marii Britanii.

Perioada de carantină ar putea da lovitura decisivă unor operatori care au avut un moment dificil încă dinainte de criză. Aproximativ 2800 de baruri şi restaurante din “Insulă” s-au închis în anul premergător crizei.

ADVERTISEMENT

Măsurile de distanţare socială vor ţine închise o mulţime de pub-uri!

O treime dintre înteprinderile chestionate într-un raport realizat de autorităţile britanice susţin că se aşteaptă să închidă definitiv, iar amploarea afacerilor închise în acest sector poate varia între 10 şi 30%.

Graeme Smith, director al Alix Partners, un organism care monitorizează situaţia industriei HoReCa din Marea Britanie a declarat: “Mulţi operatori şi-au calculat măsurile de distanţare socială, însă chiar şi cu un spaţiu bine confirgurat, numărul de clienţi va fi redus semnificativ şi asta îi va face să se întrebe dacă merită să redeschidă sau nu, din perspectiva profitului”

ADVERTISEMENT

Mai mulţi manageri ai pub-urilor britanice au cerut să nu fie nevoie de respectarea distanţelor de doi metri între clienţi susţinând că afacerea nu poate fi profitabilă luând în calcul astfel de măsuri, iar prin urmare nu vor putea redeschide.

Restaurantele au o vulnerabilitate ridicată

Asociaţia britanică Beer and Pub a atras atenţia că regula de distanţare de 2 metri între clienţi ar însemna ca doar unul din cinci pub-uri să poată reporni, în timp ce distanţa de 1 metru ar permite redeschiderea majorităţii localurilor.

ADVERTISEMENT

Două treimi din cele 115.108 localuri care au primit licenţă în Marea Britanie sunt independente, iar restul aparţin unor grupuri. Cifrele raportului indică faptul că restaurantele au o vulnerabilitate ridicată. Multe dintre ele sunt localizate în centre comerciale şi în apropiere de clădiri de birouri, iar asta înseamnă că va dura mai mult până când îşi vor putea reveni.

Lanţul de restaurante italian al lui Jamie Olliver a dispărut încă de anul trecut

Câteva lanţuri de restaurante au fost forţate să se restructureze masiv. Anul trecut, lanţul de restaurante italian al celebrului Jamie Olliver a dispărut, în timp ce afacerea de salvare intermediată de noul patron ar putea salva doar 30 dintre cele 77 de locaţii.

Raportul sugerează că pub-urile şi restaurantele locale, care au înregistrat scăderi importante în această perioadă, ar putea ieşi câştigătoare din această criză, deoarece publicul va reveni la unităţile locale înainte de a se îndrepta înapoi în centrele comerciale sau la restaurantele din centrele oraşelor.

ADVERTISEMENT