Sporturi

Inedit: judo-ul românesc va avea o platformă online de promovare

25.01.2021 | 15:50
Inedit judoul romanesc va avea o platforma online de promovare
ADVERTISEMENT

În premieră, judo-ul românesc va avea o platformă online de știri, unde vor fi promovate exclusiv informații și evenimentele legate de acest sport olimpic.

Federația Română a făcut anunțul oficial pe pagina de facebook a instituției. Acest proiect este inedit pentru judo-ul românesc, fiind pentru prima oară când unul dintre cele mai de succes sporturi din România va avea o secțiune dedicată, unde vor apărea toate știrile legate de judo.

ADVERTISEMENT

„JudoȘtiri” este un proiect lansat de către federație, care a creat pe site-ul instituției o secțiune specială unde iubitorii acestui sport pot afla cele mai noi informații despre judo-ul românesc: www.stiri.frjudo.ro.

Judo-ul românesc din nou în prim plan

În cadrul unui comunicat de presă, Federația Română de Judo explică de ce era nevoie de crearea unei astfel de platforme: „????????? a fost creat pentru a oglindi imaginea FRJUDO in mass-media romaneasca dar si pentru a aduna in acelasi loc toate stirile si informatiile despre judo-ul romanesc”, motivează oficialii.

ADVERTISEMENT

FRJ condusă de Cozmin Gușă face astfel un nou pas pentru revitalizarea acestui sport, care merită să fie promovat, judoka din România fiind nelipsiți de la Jocurile Olimpice din 1980: „…s-a ajuns la concluzia ca este necesara apariția unei platforme care sa promoveze activitatea acestora și să aducă mai aproape de publicul larg, rezultatele obținute de judoka pe care îi au în pregătire”, mai precizează FRJ în cadrul aceluiași comunicat.

Un alt motiv important pentru care s-a considerat necesară lansarea acestei platforme este transparența la nivel de federație, un pilon important al politicii de conducere a lui Cozmin Gușă: „…prin lansarea acestei platforme online, dorim să facem cât mai cunoscută activitatea federației noastre și să prezentăm performanțele sportivilor noștri, atât la nivel național cât și internațional”.

ADVERTISEMENT

FRJ are un parteneriat cu CFR Cluj: „Eveniment unic în istoria sportului”

Cozmin Gușă a mai luat o măsură inedită de promovarea judo-ului românesc. CFR Cluj va sponsoriza loturile olimpice în vederea obținerii unor performanțe cât mai bune la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar Cozmin Gușă declara fericit: „Este un eveniment unic în istoria sportului de la noi”. În schimb, antrenorii de la loturile naționale de judo îi vor ajuta pe fotbaliștii CFR-ului să își îmbunătățească condiția fizică.

Un alt câștig important este faptul că toate cluburile de judo vor avea mult mai mare vizibilitate. Ba, mai mult, fiecare club sportiv are la dispoziție o adresă de e-mail, unde poate trimite cele mai noi informații sau anunțuri, care ulterior vor fi promovate de către Federația Română de Judo: „Lansăm rugămintea către toate structurile afiliate FRJUDO să ne trimită pe adresa de e-mail ?????@??????.?? imagini și articole din presa locală sau centrală unde le este promovată activitatea”.

ADVERTISEMENT

Se pare că decizia a fost luată după ce federația s-a consultat cu structurile afiliate și cu cei care sunt aproape de judo-ul românesc, totul pentru a veni în ajutorul fanilor acestui sport: „În urma discuțiilor purtate cu o parte dintre colegii noștrii din tara, s-a ajuns la concluzia că este necesară apariția unei platforme care să promoveze activitatea acestora și să aducă mai aproape de publicul larg, rezultatele obtinute de judoka pe care îi au în pregătire”, anunță FRF.

  • 9 e numărul de ediții ale Jocurilor Olimpice la care România a trimis sportivi la această disciplină.
  • 6 e numărul de medalii obținute de judo-ul românesc la JO: 1 de aur (Beijing 2008 – Alina Dumitru la 48 de kg), 2 de argint (Londra 2012 – Alina Dumitru la 48 de kg, Corina Oana Ștefan la 57 de kg), 3 de bronz (Sydney 2000 – Simona Marcela Richter la 78 de kg, Los Angeles 1984 – Mircea Frățică la 78 de kg și Mihai Cioc – open).
ADVERTISEMENT