Sport

Inexplicabil! Dinamo nu iese din insolvență, deși are banii necesari! Cât ar trebui să plătească. Exclusiv

Conducerea lui Dinamo a reușit să mențină echipa în SuperLiga, dar trage de timp în mod inexplicabil în ceea ce privește ieșirea din insolvență.
04.06.2024 | 16:47
Inexplicabil Dinamo nu iese din insolventa desi are banii necesari Cat ar trebui sa plateasca Exclusiv
Dinamo nu iese din insolvență, deși are banii necesari! Cât ar trebui să plătească. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Deși i-au asigurat pe suporteri că ieșirea din insolvență este prioritară, șefii roș-albilor nu se grăbesc să achite toate datoriile și să scoată clubul din insolvență. Conform informațiilor FANATIK, mai sunt de plătit aproximativ 500.000 de euro pentru a face acest pas.

Inexplicabil! Dinamo nu iese din insolvență, deși are banii necesari!

După salvarea la baraj, fanii “câinilor” sperau să urmeze un sezon mult mai bun și chiar visau la o participare a echipei în cupele europene. Însă suporterii vor avea o nouă dezamăgire. Dinamo continuă în insolvență și plătește lunar un onorariu către RTZ, societatea lui Răzvan Zăvăleanu.

ADVERTISEMENT

Practic, cu 500.000 de euro, bani pe care dacă actualii acționari i-ar fi plătit până la finalul lunii mai, Dinamo putea ieși din insolvență și ar fi avut dreptul de participare în cupele europene. Totuși, în mod inexplicabil, conducătorii nu s-au grăbit să achite datoriile și să scoată clubul din această situație, așa cum și-au asumat la începutul anului.

“Dacă ai bani și poți plăti datoriile, nu există niciun avantaj în a rămâne în insolvență. Dacă nu ai bani, da, procedura aceasta este utilă. Ea te protejează de creditori”, a explicat un expert pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Fanii roș-albilor protestează

Dinamo trebuia să iasă din insolvență până la finalul lunii mai pentru a putea primi licența pentru cupele europene. În această situație, o eventuală calificare în play-off ar fi utilă doar pentru că ar garanta rămânerea în Superliga. Motivele pentru care acționarii Eugen Voicu și Andrei Nicolescu amână ieșirea din insolvență sunt de neînțeles, mai ales că fanii lui Dinamo au început să pună presiune.

Suporterii din programul DDB au pus piciorul în prag și au transmis conducerii un mesaj ferm. Fanii au întocmit un plan în 6 puncte și le-au cerut șefilor lui Dinamo să-l pună în aplicare cât mai curând. În acest plan este inclusă și colaborarea cu CS Dinamo:

ADVERTISEMENT

„APCH/DDB, în calitate de acționar al SC Dinamo 1948 SA, vă cere să rezolvați cu celeritate următoarele:
1. Plata anticipată a sumelor rămase de achitat conform planului de reorganizare și ⁠formularea către Tribunal a solicitării de închidere a procedurii de reorganizare (insolvență) și reluarea activității economice normale a societății;
2. Stabilirea și punerea în practică a unei strategii administrative și sportive concrete pe termen scurt și mediu;
3. Obiective clare pe plan sportiv și administrativ, declarate public și asumate, cu termene de evaluare pe perioade clar determinate;
4. Odată cu ieșirea din insolvența (cât mai rapid) convocarea AGA și numirea Consiliului de Administrație al Clubului;
5. Convertirea împrumuturilor acționarilor în aport la capitalul social;
6. Accelerarea procesului de asociere și colaborare cu CS Dinamo în termenii agreați”.

Planul de reorganizare aprobat al lui Dinamo este valabil până la finalul anului 2025, astfel că acționarii au dreptul legal să țină societatea în insolvență până atunci. Aceștia nu s-au grăbit să scoată clubul din insolvență, iar roș-albii au mari șanse să înceapă noul sezon având același statut.

ADVERTISEMENT

Kopic pregătește sezonul următor

Reconfirmat în funcție, Zeljko Kopic a început să pregătească viitorul sezon. Dinamo și-a trasat ca obiectiv play-off-ul, astfel că va urma o campanie de achiziții foarte interesantă.

Echipa se va reuni pe 10 iunie, iar Kopic speră să primească întăriri cât mai rapid și să aibă în pregătire lotul aproape complet.

”Vorbim de fiecare dată de români, străini, pentru mine Dinamo e club din România, lumea vrea să vadă jucători din țară, dar eu am sunat jucători români, dar nu au vrut să vină, să își asume riscul de a retrograda.

Kopic nu a vrut doar străini, dar e vorba de ce putem semna. Dacă putem găsi jucători de calitate, cu personalitate, energie, calitate sportivă, să fie români, e mai bine decât să aduci străini.

Dar în final, trebuie să găsim jucători care pot face Dinamo un club mai bun, o echipă mai bună. Calitatea e cea mai importantă. Dacă compari cu alte cluburi, mare parte dintre jucători, trebuie să fie români, dacă sunt din Academie, cu atât mai bine, dar trebuie să fim realiști, să înțelegem unde suntem, cum ne putem compara cu alte cluburi și ce profil de jucători putem aduce”, a declarat Zeljko Kopic pentru Radio Dinamo 1948.

ADVERTISEMENT
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu...
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu piciorul la o șansă imensă
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat...
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat cărțile pe față, la 13 ani de la separare
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis...
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis antrenorul
Schimbări la produsele Apple. Utilizatorii vor fi uimiți
Schimbări la produsele Apple. Utilizatorii vor fi uimiți
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României