Fotbal international

Infantino oprește Superliga cluburilor de top! „E o amenințare reală”. Măsură drastică împotriva jucătorilor

Autor: Alin Miu | 07.11.2018 | 20:41
Infantino oprește Superliga cluburilor de top! „E o amenințare reală”. Măsură drastică împotriva jucătorilor
Infantino oprește Superliga cluburilor de top

Football Leaks a publicat în cursul acestei săptămâni documente prin care se arată cu Superliga cluburilor de top nu este un simplu zvon, ci un proiect pe cale să ia ființă. Cele mai importante 16 cluburi din Europa vor trimite o scrisoare de intenție către UEFA pentru a demara procedurile înființării acestei competiții.

Vestea a ajuns și la urechile lui Gianni Infantino, președintele FIFA, care recunoaște de existența acestui proiect, dar se opune vehement.

Infantino oprește Superliga cluburilor de top

„Această amenințare este cât se poate de reală, dar cei care sunt responsabili pentru ea vor fi responsabili și pentru o seprare completă” – a spus Gianni Infantino, președintele FIFA, într-un amplu itnerviu acordat unui cotidian argentinian la sediul din Zurich.

Dacă Superliga Europei va lua ființă, Infantino intenționează să interzică participarea la Campionatul Mondial a tuturor jucătorilor care vor evolua în acea competiție.

Președintele FIFA are propria sa variantă pentru o Superligă a cluburilor de top. Vrea să mărească numărul de echipe participante la Campionatul Mondial al Cluburilor, considerând că aceea ar fi „Superliga perfectă”

Totul se decide în martie 2019

Este un proiect mai amplu, în care FIFA intenționează să investească 25 de miliarde de euro, fiind inclusă și mărirea Ligii Națiunilor la nivel global, nu doar în spațiu european. Totuși, cluburile se opun inițiativei lui Infantino, considerând că jucătorii vor fi prea obosiți ca să partipce la un asemenea turneu, după încheierea fiecărui sezon competițional.

FIFA lucrează deja la o formă finală pentru acest proiect, care va fi supus la vot în congresul de la Miami din martie 2019.

Cluburile de top din Europa vor o schimbare majoră deoarece consideră că nu ar trebui să împartă banii cu echipele mici, iar o competiție doar între cele mai puternice nume ar genera și mai mult încasările.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!