News

Infectare în masă la Jandarmeria Craiova. Detașament, retras din activitate după 8 cazuri de Covid-19

26.04.2020 | 14:18
Infectare in masa la Jandarmeria Craiova Detasament retras din activitate dupa 8 cazuri de Covid19
ADVERTISEMENT

Infectare în masă la Jandarmeria Craiova. Un detașament a fost retras din activitate după ce 8 cazuri pozitive de Covid-19 au fost depistate în ultimele ore în rândul forțele de menținere a ordinii.

Infectare în masă la Jandarmeria Craiova. Detașament, retras din activitate după mai multe cazuri de Covid-19

Gruparea Mobilă a Jandarmeriei Craiova a fost crunt lovită de pandemia de coronavirus. Totul a început pe 23 aprilie, atunci când un jandarm a avut simptome și s-a prezentat la Spitalul din Boli Infecțioase din oraș.

ADVERTISEMENT

După analizele de rigoare s-a constatat faptul că atât jandarmul în cauză, cât și familia acestuia, soția și copilul, sunt infectați cu noul coronavirus. Automat, colegii săi au intrat în izolare.

În cursul zilei de duminică, 26 aprilie, alți 7 jandarmi de la Gruparea Mobilă Craiova au ieşit pozitiv la testul pentru Covid-19. Din cauza acestui eveniment, întreg detașamentul din care fac parte cei 8 muncitori din forțele de ordine a fost retras din misiuni şi va fi testat, anunță Mediafax.

ADVERTISEMENT
  • 70 de jandarmi de la Craiova urmează a fi testați de Covid-19

Jandarmii olteni, îngrijorați pentru cei din jur

Reprezentanți din Prefectura Dolj au emis un comunicat în care anunță modul în care a decurs primul caz de infectare din detașamentul mobil de ordine.

”Persoana în cauză a sunat, joi seara, 23 aprilie, la 112 şi a fost transportată la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Craiova, împreună cu alte două rude. Toţi trei au fost internaţi cu simptome şi testele pentru depistarea virsului SARS-COV2 s-au dovedit a fi pozitive.

ADVERTISEMENT

Imediat, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj au demarat ancheta epidemiologică, iar la nivelul unităţii în cadrul căreia bărbatul este angajat s-a dispus măsura izolării la domiciliu a unui număr de 17 persoane – contacţi direcţi – iar restul Detaşamentului din care face parte a fost retras din planificarea executării misiunilor până la finalizarea anchetei epidemiologice”, au precizat reprezentanţii Prefecturii Dolj.

Jandarmul din Craiova care a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova împreună cu socrii săi spune că se teme de starea familiei sale.

ADVERTISEMENT

“A fost un moment greu când am aflat rezultatul testului. Colegul nostru s-a întors infectat de la Gorj. Aşa bănuim. A fost într-o misiune acolo şi simptomele au apărut la scurt timp. Suntem speriaţi nu pentru noi ci pentru cei de acasă”, au declarat mai mulţi colegi ai jandarmului infectat.

ADVERTISEMENT