News

Infectări cu Covid-19 la vârful județului Dâmbovița. Subprefectul, depistat pozitiv. Prefectul așteaptă și el rezultatul

04.10.2020 | 18:05
Infectari cu Covid19 la varful judetului Dambovita Subprefectul depistat pozitiv Prefectul asteapta si el rezultatul
ADVERTISEMENT

Mai multe infectări cu Covid-19 au fost semnalate la vârful județului Dâmbovița după alegerile locale de săptămâna trecută. Subprefectul a fost depistat pozitiv, iar prefectul este și el suspect.

De asemenea, Florin Burducea, reprezentantul Autorității Electorale Permanente (AEP) în Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa a fost şi el testat pozitiv la noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, se pare că totul a plecat de la un angajat al prefecturii. De la acesta s-a infectat reprezentatul AEP și subprefectul, iar alte persoane sunt suspecte în prezent.

Infectări cu Covid-19 în Dâmbovița. Subprefectul, depistat pozitiv

Pandemia de Covid-19 a lovit din plin în județul Dâmbovița. Subprefectul Cătălin Chiru Cristea a fost confirmat cu noul virus, iar prefectul aşteaptă şi el rezultatul testului, potrivit celor de la Adevărul.

ADVERTISEMENT

Conform datelor anchetei, totul ar fi plecat de la un angajat al Prefecturii. De asemenea, Florin Burducea, reprezentantul Autorităţii Electorale Permanente în Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa a fost şi el testat pozitiv.

Judeţul din Muntenia a înregistrat, în ultimele 24 de ore, 49 de noi îmbolnăviri din cauza virusului SARS-CoV-2, conform raportării făcute de autorităţi duminică.

ADVERTISEMENT

Pandemia de Covid-19 a lovit dur județul Dâmbovița

La nivel național, județul Dâmbovița se află printre cele mai afectate de pandemia de Covid-19, cu peste 4.000 de cazuri de infectare detectate în ultimele luni, de la intensificarea crizei pandemice pe teritoriul țării noastre.

Pe data de 4 octombrie, conform datelor DSP Dâmboviţa, erau 4.160 persoane confirmate cu COVID-19: persoane confirmate cu COVID-19, 3.542 vindecate.

ADVERTISEMENT

De la începutul pandemiei au decedat 151 persoane, (ultimul deces fiind o femeie de 63 ani). Persoanele aflate în carantină la domiciliu sau adresa declarată sunt în număr de 522, iar persoanele aflate în izolare la domiciliu sunt în total 299.

Recent, DSP Dâmboviţa anunța că județul se confruntă cu o creştere a numărului de cazuri SARS-CoV-2 pozitive. Mai mult, în acest județ au fost descoperite mai multe focare de infecție la diferite instituții în ultimele săptămâni.

ADVERTISEMENT