News

Numărul mare de infectări cu Omicron ar putea produce noi mutații. Avertismentul lui Valeriu Gheorghiță

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, medicul Valeriu Gheorghiță, avertizează că numărul mare de infectări cu Omicron ar putea produce noi mutații Covid-19.
14.01.2022 | 22:52
Numarul mare de infectari cu Omicron ar putea produce noi mutatii Avertismentul lui Valeriu Gheorghita
Valeriu Gheorghiță, avertizare după explozia cazurilor Omicron: ”Există riscul de noi mutații”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Întreaga planetă se confruntă în această perioadă cu recorduri de infectări cu noul coronavirus. Vinovată de această situație este varianta Omicron, mult mai transmisibilă.

Joi, 13 ianuarie, la nivel global, peste 3,2 milioane de persoane au fost depistate cu infecția SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

România raportează și ea cifre tot mai ridicate de îmbolnăviri. Medicul Valeriu Gheorghiță avertizează că numărul mare de infecții ar putea genera noi tulpini ale bolii.

Valeriu Gheorghiță, avertizare după explozia cazurilor Omicron: ”Există riscul de noi mutații”

În opinia coordonatorului campaniei de vaccinare anti-Covid (CNCAV) din România, în prezent, cel mai mare pericol al Omicron este potențialul de a da naștere unor noi mutații.

ADVERTISEMENT

”Principalul risc e cel al numărului foarte mare de infectări. Virusul o să evolueze. Există un risc să apară noi mutații. Există riscul să ne trezim peste câteva luni cu o nouă variantă a Sars-Cov-2.

Țările unde au fost făcute testele sunt țări cu un număr mare de viralizare”, a declarat Valeriu Gheorghiță, vineri seara, la Digi24.

ADVERTISEMENT

Medicul Gheorghiță: ”Infectarea în masă cu Omicron nu ne scoate din pandemie”

Medicul Valeriu Gheorghiță a respinge ideea conform căreia s-ar putea ieşi din pandemie prin infectarea în masă cu varianta Omicron, una despre care se spune că e mai puţin agresivă pentru organism.

Șeful CNCAV a explicat că, prin infectarea în masă, virusul ar putea produce noi mutaţii care să ridice noi probleme.

ADVERTISEMENT

”Au fost foarte multe discuţii că e foarte bine să lăsăm această variantă Omicron să se răspândească în momentul acesta pentru că nu e atât de agresivă şi în felul acesta se poate obţine imunizarea naturală a populaţiei.

Nu este o abordare corectă, pentru că nu facem decât să facilităm acumularea de noi mutaţii şi creştem şansa virusului să muteze şi să genereze alte variante care s-ar putea să fie cu probleme mult mai mari şi vom pierde acest potenţial legat de o virulenţă mai scăzută”, a mai afirmat Valeriu Gheorghiţă, la același post de televiziune.

Vineri, România a raportat aproape 10.000 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, mai exact 9.884. În total, în pandemie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.885.771 cazuri de infectare cu Covid-19. Dintre aceste persoane, 1.773.435 de pacienți au fost declarați vindecați.

ADVERTISEMENT