News

Infectat cu COVID-19, managerul Spitalului Județean Vrancea a stat cu mai mulți medici într-o pensiune. Bărbatul a refuzat transportul la spital

12.04.2020 | 19:56
Infectat cu COVID19 managerul Spitalului Judetean Vrancea a stat cu mai multi medici intro pensiune Barbatul a refuzat transportul la spital
ADVERTISEMENT

Managerul Spitalului Județean Vrancea a fost transportat la spital, împotriva voinței sale, după ce s-a infectat cu COVID-19. Bărbatul se cazase la o pensiune pentru medici și a refuzat să fie transportat la spital.

Managerul a refuzat transportul la spital

Conform surselor medicale, managerul a avut nevoie de o escortă a angajaților ISU la secția de boli Infecțioase a Spitalului Județean.

ADVERTISEMENT

Traian Mîndrilă, manager la Spitalul Județean de Urgență Sf. Pantelimon a aflat în urmă cu câteva zile că este infectat cu coronavirus, moment în care a refuzat internarea și s-a cazat într-o pensiune din Focșani.

Mîndrilă și-a luat cu el computerul și documentele de serviciu. Potrivit reprezentanților Prefecturii Vrancea, alături de barbat mai erau cazate și alte cadre medicale în pensiune, iar acum acestea au nevoie de testare pentru coronavirus, conform Mediafax.

ADVERTISEMENT

„Pensiunea este pentru cadrele medicale. Directorul s-a cazat acolo, el a spus că are intrare separată și stă acolo. A stat acolo două săptămâni , a spus că vrea să se izoleze.

Pensiunea este închiriată de Primărie pentru medicii care nu vor să-și expună familia.

El a dat o declarație că avea intrare separată. Eu știu că acolo sunt medici. Acum cadrele medicale trebuie testate și introduse în izolare”, a declarat reprezentantul Prefecturii Vrancea.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru se va deplasa de urgență la Focșani pentru a stabili dacă e nevoie impunerea cadrelor militare la conducerea Spitalului Județean, după modelul Suceava.

Opt angajați ai Spitalului Județean Focșani, incluzându-l pe managerul Mîndrilă, au fost confirmați pozitivi cu coronavirus.

ADVERTISEMENT