News

Cum știi dacă te-ai infectat cu Omicron. Cercetătorii avertizează care sunt cele trei simptomele

Varianta Omicron se manifestă puțin diferit comparativ cu tulpinile precedente. Cercetătorii britanici au descoperit care sunt cele trei simptome care apar în urma infectării
03.02.2022 | 08:12
Cum stii daca teai infectat cu Omicron Cercetatorii avertizeaza care sunt cele trei simptomele
Cercetătorii britanici avertizează care sunt cele trei simptome pe care le ai dacă te-ai infectat cu Omicron. sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cercetătorii britanici avertizează care sunt cele trei simptome pe care le ai dacă te-ai infectat cu Omicron. Acestea sunt puțin diferite comparativ cu varianta Delta și seamănă într-o oarecare măsură cu o simplă răceală.

Cele trei simptome pe care le ai dacă te-ai infectat cu Omicron

Cea mai recentă tulpină se manifestă în moduri ușor diferite față de coronavirusul original, care a fost adesea dificil de diferențiat de răceală sau gripă fără testare.

ADVERTISEMENT

Dacă și la variantele precedente de COVID-19 oamenii cu anumite simptome puteau crede că au o banală răceală, acum lucrurile par să fie și mai complicate.

Astfel, potrivit cercetătorilor britanici, principalele simptome pe care le ai dacă te-ai infectat cu Omicron sunt durerea de cap, oboseala, precum și curgerea nasului.

ADVERTISEMENT

Totuși, oamenii de știință spun că bolnavii pot avea și simptome întâlnite la tulpinile precedente, însă nu este obligatoriu acest lucru.

Ce avertizează aceștia este faptul că, dacă ai simptomele unei simple răceli, e posibil să ai, de fapt, Omicron.

ADVERTISEMENT

Cercetătorul britanic Tim Spector îi sfătuiește pe cei care au cel puțin unul dintre aceste simptome să meargă să se testeze.

“Omicron este probabil mult mai asemănător cu variantele ușoare pe care le vedem la persoanele care au fost vaccinate.

ADVERTISEMENT

 Va produce simptome asemănătoare răcelii pe care oamenii nu le vor recunoaște drept Covid”, a declarat omul de știință, citat de Independent.

ADVERTISEMENT

Cercetătorii britanici, avertisment și pentru persoanele vaccinate

Oamenii de știință spun că și persoanele vaccinate pot avea unul sau mai multe dintre aceste principale simptome.

“Dovezile din ce în ce mai mari arată că persoanele care au primit două doze de vaccin prezintă de obicei simptome mai puțin severe, cum ar fi dureri de cap, secreții nazale, strănut, dureri în gât și pierderea mirosului”, a declarat directorul executiv al Societății Regale pentru Sănătate Publică, Christina Marriott.

Chiar dacă au fost imunizați, oamenii sunt sfătuiți să fie atenți la aceste simptome.

“Este important ca oamenii care au fost complet vaccinați să rămână vigilenți pentru simptome asemănătoare răcelii și să fie testați dacă trăiesc sau lucrează în jurul unor persoane care prezintă un risc mai mare de boală”, a mai precizat Christina Marriott.

Tags: