Simona Halep

Infern la Ostrava! Kvitova și Pliskova, în formă maximă înainte de România – Cehia, în FedCup!

23.01.2019 | 22:31
Infern la Ostrava Kvitova si Pliskova in forma maxima inainte de Romania  Cehia in FedCup
ADVERTISEMENT

Kvitova și Pliskova, în formă maximă înainte de România – Cehia, în FedCup! Încă de la tragerea la sorți am știut că va fi o confruntare foarte, foarte complicată. Iar rezultatele din ultimele luni și, în special din ultima săptămână, ne confirmă că România are nevoie de o minune pentru a bate Cehia la Ostrava și să avanseze în semifinalele FedCup. Vezi aici meciurile pe care le joacă Petra Kvitova și Karolina Pliskova LIVE punct cu punct şi toate rezultatele zilei de la Australian Open accesând aplicaţia de mai jos!

În toamnă, Cehia a trecut în finala FedCup 2018 de SUA, fără emoții, scor 3-0, și și-a luat astfel revanșa pentru eșecul din 2017, în semifinale. Cifrele nu mint când vine vorba despre adversara României din 9-10 februarie. Cehia a câștigat șase din ultimele opt ediții în FedCup. O dominație absolut incredibilă, cu Petra Kvitova și Karolina Pliskova în centrul atenției.

ADVERTISEMENT

Kvitova și Pliskova, în formă maximă înainte de România – Cehia, în FedCup! Cehii stau excelent și la “dublu”

Și, dacă nu erau suficiente griji văzând aceste statistici, primul turneu de Grand Slam al anului a venit cu rezultate perfecte pentru cehoaice. Petra Kvitova și Karolina Pliskova sunt în semifinale și ar putea chiar să își dispute ultimul act de la Melbourne. Prima este văzută ca favorită la obținerea titlului, iar cea de-a doua vine după victoria fabuloasă obținută în fața Serenei Williams.

Pentru ca forța Cehiei să fie completă, trebuie să completăm cu situația de la dublu. Barbora Krejcikova și Katerina Siniakova sunt la ora actuală, cea mai bună pereche din lume. Au fost favorite unu la Australian Open 2019, fiind eliminate în sferturi. Iar cehii le-au avut în semifinale pe Barbora Strycova și Marketa Vondrousova. De menționat că la Ostrava se va juca pe hard. Cehii au vrut să evite zgura, suprafața favorită a Simonei Halep, campioana de la Roland Garros.

ADVERTISEMENT

De partea cealaltă, jucătoarele din România nu traversează o formă prea bună. Marile speranțe se pun în Simona Halep, care pare aproape să revină la forma din vară. Rămâne de văzut dacă va avea timp să fie sută la sută până în 9/10 februarie. Mihaela Buzărnescu nu mai pare jucătoarea din vară, pe care ne-am fi putut baza că aduce punct sau puncte. Iar Sorana Cîrstea și Irina Begu, altădată jucătoare extrem de importante pentru România, sunt și ele ieșite din formă. Cuplul bun făcut de Irina Bara și Monica Niculescu, tur 3 la Australian Open 2019, ne-ar putea da o oarecare speranță.