News

Infernul de la Crevedia. O jurnalistă, lovită de prima explozie și transportată la spital

Cine este jurnalista rănită în exploziile de la Crevedia. Femeia a suferit arsuri la mâni și a fost transportată la spital
27.08.2023 | 14:41
Infernul de la Crevedia O jurnalista lovita de prima explozie si transportata la spital
Jurnalista Marina Cioacă de la Romania TV face parte din victimele exploziilor de la Crevedia / Foto: colaj, Spy News, Inquam Photo
ADVERTISEMENT

Explozia de sâmbătă seara de la Crevedia a lăsat în urmă un bianț tragic. Cel puțin o perfsoană și-a piersdut viața, zeci de răniți internați, între care și pompieri și jandarmi. Autoritățile au anunțat că două zboruri cu pacienți arși au decolat spre Bruxelles și Milano, România activând Mecanismul european de protecție civilă. Printre cei răniți în deflagrație se află și o jurnalistă. Ea a fost transportată la spital.

Jurnalista Marina Cioacă, rănită în prima explozie de la Crevedia

Prima explozie de la Crevedia a fost soldată cu opt victime (dintre care un deces). Printre cei răniți se află și o jurnalistă, care este reporter la România TV și care transmitea informații de la fața locului. Este vorba de Marina Cioacă, care a suferit arsuri la nivelul mâinilor și care a fost transportată de urgență la spital, potrivit Spy News.

ADVERTISEMENT

Opt victime din prima explozie

Potrivit Ministerului de Interne, în urma exploziilor de la o stație GPL din Crevedia (județul Dâmbovița) au fost înregistrare 58 de victime.

Prima exlozie a făcut opt victime. O persoană a făcut infarct și a decedat (fără arsuri). Alte șapte persoane au fost rănite. Trei (cu arsuri) au fost transportate la Spitalul Clinic de Urgență București, iar patru (cu arsuri) au fost transportate la Spitalul Bagdasar-Arseni).

ADVERTISEMENT

50 de victime din a doua deflagrație

A doua deflagrație a făcut 50 de victime, dintre care 3 persoane rănite transportate la UPU Târgoviște, 47 persoane la unități sanitare din municipiul București, cu arsuri și traumatisme.

„Din totalul victimelor, 43 de persoane sunt cadre ale MAI (39 pompieri, 2 polițiști si 2 jandarmi). La momentul raportării (ora 2:00), 54 persoane sunt internate în diverse secții ale unităților sanitare, zece dintre acestea fiind intubate”, a comunicat, duminică, MAI.

ADVERTISEMENT

Masive forțe de intervenție au fost angrenate

„Odată cu activarea Planului Roșu de Intervenție, care presupune suplimentarea echipajelor operative, inclusiv a celor medicale, la fața locului au fost angrenate mai multe forțe de intervenție”, mai precizează ministerul:

ISU DB: 6 autospeciale de stingere, 1 autospecială pentru transport victime multiple, 11 ambulanțe SMURD , 2 puncte medicale avansate.

ADVERTISEMENT

ISU BIF – 14 autospeciale de stingere, 1 autospecială cu roboți, 1 autospecială de stingere cu pulbere și azot, 1 autoscară, 2 puncte medicale avansate, 7 ambulanțe SMURD, 4 ambulanțe SMURD cu medic, 1 echipaj CBRN, 1 punct de comandă mobil, 1 descarcerare.

ISU PH – 3 autospeciale de stingere.

1 elicopter SMURD
9 echipaje SAJ Dâmbovița
IGPR – 29 de polițiști;
IGJR – 30 de jandarmi.

3.000 de locuitori, evacuați

„Totodată, pentru protecția cetățenilor, a fost stabilit un perimetru de siguranță pe o distanță de aproximativ 800 de metri față de locul intervenției și au fost evacuați preventiv aproximativ 3.000 de locuitori. De asemenea, în proximitatea zonei de manifestare a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro-alert.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, în prezența premierului României, Marcel Ciolacu, și a ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a fost constituită o celulă de criză, care a reunit și reprezentanți ai Ministerului Sănătății. Pe lângă aspectele operaționale destinate gestionării optime a acestei situației complexe, au fost operaționalizate și două linii TELVERDE, unde aparținătorii victimelor exploziei din județul Dâmbovița au putut afla informații despre starea celor afectați de acest nefericit eveniment.

Primii arși, transferați la Bruxelles

Urmare acestui eveniment, a fost activat Mecanismul European de Protecție Civilă, cu scopul realizării, în regim de urgență a transferului pacienților puternic afectați, pentru acordarea îngrijirilor medicale care se impun marilor arși.

Astfel, primii pacienți vor fi transferați cu o aeronavă aflată în dotarea MAPN, la o unitate sanitară din Bruxelles, urmând ca pe parcursul zilei să se realizeze și altele, în vederea efectuării intervențiilor medicale de specialitate”.

 

 

 

ADVERTISEMENT
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Cât costă o porție de hamsii cu usturoi în Vama Veche. Prețul surprinzător...
Cât costă o porție de hamsii cu usturoi în Vama Veche. Prețul surprinzător de mare la început de sezon
Tremură Dan Șucu din cauza turcilor, care i-ar putea băga afacerile în faliment! Imperiul patronul Rapidului se clatină!
Jumătate de țară intră de la ora 14.00 sub avertizare cod galben de...
Jumătate de țară intră de la ora 14.00 sub avertizare cod galben de ploi torențiale şi vijelii. În București și alte zone urmează două zile caniculare
Drama neştiută a lui Florin Niţă! Povestea din spatele eroului naţionalei: Plâng, dacă...
Drama neştiută a lui Florin Niţă! Povestea din spatele eroului naţionalei: Plâng, dacă încep să povestesc!
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
IMPORTANT pentru pensionari. Sfaturi pentru seniori privind banii de pensie
IMPORTANT pentru pensionari. Sfaturi pentru seniori privind banii de pensie
Ce e declarat Edi Iordănescu după înfrângerea României cu Belgia :„E momentul adevărului...
Ce e declarat Edi Iordănescu după înfrângerea României cu Belgia :„E momentul adevărului pentru toată lumea…”
Lovitură de situație greu de imaginat. Ce au decis Alina Sorescu și Alexandru...
Lovitură de situație greu de imaginat. Ce au decis Alina Sorescu și Alexandru Ciucu
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care...
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care spun totul
O comună din România e pe cale să devină cea mai mare bază...
O comună din România e pe cale să devină cea mai mare bază aeriană a NATO din Europa. Reportaj BBC la Mihail Kogălniceanu
Primul domnitor român care şi-a dat viaţa pentru apărarea țării. Deși a luptat...
Primul domnitor român care şi-a dat viaţa pentru apărarea țării. Deși a luptat până la moarte împotriva ungurilor, este un personaj uitat de mulți