Sport

Christian Atsu, fost jucător la Chelsea, a fost găsit mort, sub dărâmături, la 12 zile de la cutremurul devastator din Turcia. Avea 31 de ani

Christian Atsu, internaționalul ghanez care a fost sub contract cu Chelsea și Newcastle, a fost găsit decedat la 12 zile după cutremurul devastator din Turcia.
18.02.2023 | 10:27
Christian Atsu fost jucator la Chelsea a fost gasit mort sub daramaturi la 12 zile de la cutremurul devastator din Turcia Avea 31 de ani
12 zile au trecut de când Christian Atsu era dispărut în urma cutremurului din Turcia. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT
18-02-2023
08:22

Christian Atsu, găsit la 12 zile de la cutremur

Din păcate, inevitabilul s-a produs și Christian Atsu a fost declarat mort. Trupul său a fost găsit în cele din urmă printre dărămături, la 12 zile distanță după cutremurul devastator din Turcia.

Anunțul oficial a fost făcut chiar de către Chelsea, fostul său club: „Christian Atsu, fostul nostru jucător, a fost găsit fără suflare. Odihnește-te în pace, Atsu!”, a fost mesajul emoționant al englezilor, pe care și-ar fi dorit să nu îl facă niciodată.

14-02-2023
16:17

Christian Atsu este în continuare de negăsit

La mai bine de o săptămână după teribilul cutremur din Turcia şi Siria, jucătorul ghanez al echipei Hatayspor, Christian Atsu, este în continuare de negăsit.

”Au trecut nouă zile de când a avut loc cutremurul şi încă nu l-am localizat pe Christian. Ceea ce este aici este de neimaginat şi inimile noastre sunt frânte”, a declarat Nana Sechere, agentul jucătorului, prezent la faţa locului împreună cu familia fotbalistului.

”Locaţia exactă a camerei şi două perechi de încălţări au fost identificate. Ieri (n.r. – luni) am primit confirmarea că imagistica termică arăta semne de viaţă. Cu toate acestea, mi se spune că singura confirmare adevărată a vieţii este prin vedere, miros şi sunet. Şi, din păcate, nu am reuşit să-l localizăm pe Christian.

Este nevoie urgentă de mai multe resurse, inclusiv de un traducător, pe teren. Lucrurile se mişcă incredibil de încet. Este regretabil că clubul Hatayspor nu este pe teren cu noi. Poziţia lor, influenţa şi cunoaşterea terenului ar fi extrem de utile.

Îl implorăm pe preşedintele clubului şi primarul Hatay, Lutfu Sava, să ofere resurse suplimentare pentru a accelera eforturile de salvare”, a mai spus impresarul, conform Sky Sport.

08-02-2023
15:01

Răsturnare de situație în privința lui Christian Atsu: „Nu e în spital!”

Volkan Demirel, antrenorul lui Hatayaspor, a dezvăluit că nu are nicio informație despre starea lui Christian Atsu: „Vă rog, nu scrieți că a supraviețuit fără să fiți siguri că a supraviețuit. Oamenii au familii, speranța și durerea sunt tot mai mari. Nu există nicio veste despre Atsu și Taner Savut”.

Nu v-aș spune dacă ei ar fi la spital? Voi anunța cum aflu ceva. Oamenii muncesc zi și noapte, sper ca amândoi să fie salvați. Întreaga echipă și-a găsit un refugiu. Familiile sunt cu noi”, alături fotbalist, sub dărămături a fost prins și directorul sportiv al clubului. Nici despre oficial nu există nicio informație. 

06-02-2023
21:32

Atsu a fost găsit de echipele de intervenție și a fost internat în spital cu un picior rănit și dificultăți de respirație

La momentul cutremurului de azi dimineață, Christian Atsu se găsea la etajul 9 al unei clădiri al unei clădiri care a fost distrusă de cutremure, alături de alți nouă coechipieri și doi oficiali ai clubului.

Câțiva dintre colegi și oficiali fuseseră salvați de sub resturile clădirii, nu însă și fotbalistul ghanez și directorul sportiv al clubului. Ulterior însă, A Bola a anunțat că echipele de intervenție au reușit să-l găsească pe acesta. 

Aceeași sursă precizează că ex-internaționalul african a fost internat în spital. Este rănit la un picior și are dificultăți de respirație. Jurnaliștii portughezi nu au oferit detalii și despre celelalte persoane care erau dispărute.

Un cutremur devastator a fost raportat în Turcia în această dimineață. Seismul, urmat de o replică puternică, a fost resimțit în întreaga regiune, dar și în Siria și Liban. Iar numărul victimelor raportate crește de la o oră la alta.

Ghanezul Atsu marcase ieri, în premieră, pentru Hatayspor, iar acum este, ca și directorul sportiv al clubului, sub dărâmături

Ieri, în runda cu numărul 23 din prima ligă turcă, Christian Atsu își trecea în cont prima sa reușită pentru Hatayspor. Club pentru care evoluează din vară, atunci când a venit de la Al-Raed.

ADVERTISEMENT

Un gol venit în minutul 90+7 al întâlnirii cu Kasimpasa. Și cu atât mai important cu cât a fost cel cu care echipa sa s-a impus la limită, 1-0, permițându-i să iasă din zona retrogradării.

În această dimineață însă, a venit dezastrul. Un seism cu o magnitudine de 7,8 grade, care a zguduit centrul Turciei la ora locală 4:17. Și a fost urmat de o replică puternică doar câteva minute mai târziu.

ADVERTISEMENT

Cutremurul a lovit puternic în Kahramanmaras, localitatea în care-și are sediul Hatayspor. O mulțime de clădiri s-au prăbușit, prinzând oamenii sub dărâmături.

Între aceștia, fostul internațional ghanez, Atsu (60 de meciuri și 10 goluri la națională), dar și directorul sportiv al clubului Taner Savut. Cei doi sunt căutați în continuare de echipele speciale de salvare, potrivit cotidianului Star.

ADVERTISEMENT

Aceeași publicație menționează că alți doi colegi ai jucătorului care a fost sub contract cu Chelsea și Newcastle, Burak Oksuz şi Bertug Yildirim, au fost salvați.

La fel și doi membri ai echipei tehnice – Ekrem Eksioglu şi Osman Ates. În timp ce fundașul dreapta, Keri Alici, a izbutit să se salveze singur.

ADVERTISEMENT

Însă, potrivit unui alt ziar, Haberturk, în aceeași situație cu Atsu și Savut mai sunt și mijlocaşul echipei Hatayspor, Onur Ergun, şi traducătorul Emre. Lucru valabil, din păcate, și pentru portarul Ahmet Turkaslan, care joacă la echipa Yeni Malatyaspor.

ADVERTISEMENT