Fotbal international

Influențează Gianni Infantino votul pentru organizarea Euro-2024? Ce scriu nemții

26.09.2018 | 16:31
Președintele FIFA, Gianni Infantino, ar putea influența votul pentru organizarea Campionatului European din 2024

Președintele FIFA, Gianni Infantino, ar putea influența votul pentru organizarea Campionatului European din 2024. UEFA va decide joi cui îi va acorda găzduirea celui de-al 17-lea turneul final, în luptă aflându-se Germania și Turcia.

Publicația  Suddeutsche Zeitung a scris că Gianni Infantino reprezintă un real pericol pentru Germania, deoarece președintele FIFA nu se află în relații bune cu Reinhard Grindel, omul care se află în fruntea fotbalului german. El și omologul său turc Servet Yardimci nu vor participa la scrutin.

Gianni Infantino poate influența votul pentru organizarea Euro-2024: ”Are relații”

”Infantino are relații foarte bune cu mulți dintre actualii membri ai Comitetului Exexecutiv încă din vremea când era la UEFA, unde a fost secretar general sub conducerea lui Michel Platini. În special cu aceia care reprezintă țările din sudul și din estul Europei, ale căror voturi e de așteptat să le direcționeze către Turcia din cauza neînțelegerilor avute cu Grindel”, au scris jurnaliștii nemți.

Preşedintele Gianni Infantino în timpul galei FIFA The Best
Preşedintele Gianni Infantino în timpul galei FIFA The Best

Publicația germană a mai scris că puternica țară din vestul Europei se bazează pe șapte voturi: Anglia, Portugalia, Franța, Suedia, Ungaria, Elveția și Polonia. În același timp, Turcia ar miza pe susținerea Rusiei, Ucrainei, Croației, Bulgariei și Spaniei. Alți șase membri sunt indeciși în acest moment.

În caz de egalitate de voturi, președintele UEFA, Aleksander Ceferin, va decide cine va organiza turneul final al Campionatului European din 2024. Slovenul poate opta chiar și pentru o tragere la sorți între cele două țări care și-au depus candidatura.

Germania și Turcia au rămas singurele candidate la organizarea competiției, după ce federațiile din Danemarca, Finlanda, Suedia și Norvegia nu au ajuns la un acord pentru o candidatură comună, cele din Rusia și Estonia au renunțat după ce rușii au primit organizarea Campionatului Mondial din 2018, iar Olanda a fost nevoită să abandoneze proiectul.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 867. 32 pagini + Horoscop 2022!
A apărut noua revistă Taifasuri