Pariuri sportive

INFOGRAFIC: “Influencerii” campionatului. Cine poate decide CFR – FCSB, tripleta magică și “De Bruyne” din fotbalul românesc

31.01.2020 | 14:10
INFOGRAFIC Influencerii campionatului Cine poate decide CFR  FCSB tripleta magica si De Bruyne din fotbalul romanesc

Campionatul românesc se reia cu etapa a 23-a, una care începe, live pe Betano, cu Universitatea Craiova – Gaz Metan Mediaș și are drept cap de afiș derby-ul dintre CFR Cluj și FCSB. Lupta la vârful clasamentului e strânsă, la fel și concursul de performanțe individuale, unde ierarhia “influencerilor” e condusă de Florinel Coman și Denis Alibec.

Dacă în alte ediții jucătorii străini își făceau loc mai ușor spre vârful clasamentului golgheterilor, 2019/2020 e acaparată de fotbaliști autohtoni: în top zece creatori (goluri plus pase decisive) se află doar un străin, Jakub Vojtus de la FC Voluntari!

Coman și Deac, așteptați să facă diferența în derby

Meciurile dintre CFR Cluj și FCSB au fost, în trecutul apropiat, unele foarte echilibrate, majoritatea terminându-se la egalitate la capătul a 90 de minute în care niciuna dintre echipe nu a riscat prea mult. Logica ne spune că nici de data aceasta Dan Petrescu nu se va arunca în atac, iar un factor decisiv ar putea fi reprezentat de execuțiile individuale. Cine le-ar putea avea? În primul rând, Florinel Coman. Vedeta celor de la FCSB a contribuit la 16 goluri în cele 21 de etape scurse din această ediție și, în general, a fost cel mai periculos om din campionat.

Cu Billel Omrani principală “gură de foc” în Europa, dar folosit puțin în competiția internă, de la CFR Cluj s-a remarcat pe plan ofensiv veteranul Ciprian Deac. Mijlocașul a fost decisiv în 12 ocazii (șapte goluri, cinci pase decisive) și are un rol foarte important în întreg sistemul imaginat de Dan Petrescu. Tot de la CFR iese în evidență Alexandru Păun, cu șase goluri și cinci pase decisive.

Tripleta magică a Astrei și Dan “De Bruyne” Nistor

Din punct de vedere al liniilor ofensive din fotbalul românesc, Astra are întâietate. Parteneriatul dintre Denis Alibec și Constantin Budescu funcționează din nou excepțional, punând pe masă cifre excelente pentru ambii: nouă goluri și șase pase decisive pentru Denis, șase reușite și șase assist-uri pentru Costică. Surpriza vine, însă, de la Valentin Gheorghe, rapidul mijlocaș de bandă care a avut un start fulminant și a adunat, deja, opt goluri și a mai contribuit la alte două reușite ale coechipierilor săi.

Dinspre Dan Nistor vine și cea mai mare cifră în dreptul paselor decisive – 10. În prima parte a sezonului, deși a jucat într-o echipă, Dinamo, cu rezultate modeste, mijlocașul central al Craiovei a reușit să se apropie ca influență de ceea ce înseamnă Kevin de Bruyne la Manchester City. Nistor a dictat ritmul la mijlocul terenului, a fost creierul și motorul echipei și s-a ales cu un total de 14 goluri la care a contribuit (patru reușite, pe lângă cele zece assist-uri). După un cantonament de adaptare, e așteptat să joace într-un trio cu Cicâldău și Mateiu la mijlocul terenuluim, iar Ivan, Mihăilă și Bărbuț se vor bucura, cu siguranță, de viziunea și exactitatea paselor lui Nistor.

Programul etapei a 23-a, cu sute de opțiuni, pariuri antepost și cote speciale pe Betano:

Universitatea Craiova – Gaz Metan Mediaș (vineri, ora 20:00)
Academica Clinceni – FC Voluntari (sâmbătă, ora 13:00)
FC Hermannstadt – Sepsi (sâmbătă, ora 15:00)
Dinamo – Astra (sâmbătă, ora 20:00)
Chindia – FC Botoșani (duminică, ora 17:00)
CFR Cluj – FCSB (duminică, ora 20:00)
Poli Iași – Viitorul (luni, ora 20:00)