News

Informare ANM pentru toată țara. Fenomenul care va pune stăpânire pe România până luni

26.02.2021 | 15:50
Informare ANM pentru toata tara Fenomenul care va pune stapanire pe Romania pana luni
ADVERTISEMENT

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis, vineri, o nouă informare meteo, de această dată una de de vânt puternic pentru toate regiunile țării.

Începând de sâmbătă dimineața, până luni, la ora 10.00, vântul va sufla cu putere în întreaga țară, intensificările putând să ajungă în unele zone până la 90 de kilometri la oră.

ADVERTISEMENT

De menționat faptul că, în zonele montane înalte, pe lângă vântul puternic, vom avea și ninsori, astfel că se va produce din nou fenomenul de viscol.

Informare ANM pentru toată țara. Vântul va pune stăpânire pe toate regiunile până luni

Potrivit informării ANM, din a doua parte a nopţii de vineri spre sâmbătă (26/27 februarie) vântul se va intensifica treptat, la început în nord-est şi la munte, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (27 februarie) în cea mai mare parte a ţării.

ADVERTISEMENT

Duminică (28 februarie) şi luni (1 martie) intensificări temporare ale vântului vor mai fi îndeosebi în regiunile estice şi în zona de munte.

Meteorologii anunță că se vor înregistra viteze la rafală, în general, de 45…55 km/h, iar în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali se vor depăşi 80…90 km/h. Iar la munte, în general la altitudini mai mari de 1500 m, vor fi intervale în care va ninge, iar în estul teritoriului, îndeosebi din a doua parte a nopţii de duminică spre luni (28 februarie/1 martie), şi pe parcursul zilei de luni (1 martie) vor predomina ninsorile.

ADVERTISEMENT

Totodată, conform ANM, vremea va intra într-un proces de răcire ce se va resimţi treptat în toate regiunile, astfel că valorile termice se vor situa în jurul celor normale.

Cum va fi vremea în București

ANM a emis și o prognoză specială pentru Capitală. Sâmbătă, vremea se va răci față de intervalul anterior, însă va fi în continuare caracterizată de valori cu mult mai mari decât cele
climatologic specifice perioadei.

ADVERTISEMENT

Cerul, mai mult senin pe parcursul zilei, se va înnora treptat din orele serii când vor fi perioade în care se vor semnala averse și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare mai ales din a doua parte a intervalului, când la rafală se vor înregistra viteze în jurul a 45 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 2…3 grade. Dimineața va fi ceață.

Apoi, duminică, procesul de răcire a vremii va continua și se va resimți atât la valorile diurne cât și la cele nocturne, astfel că temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de -1…0 grade, mai scăzută în zona preorăşenească spre valori în jurul a -3 grade.

Cerul va avea înnorări și doar trecător vor fi posibile precipitații slabe, ziua sub formă de ploaie, iar noaptea mixte. Vântul va sufla slab și moderat. Maxima zilei de luni, 01 martie, va fi de 8…9 grade.

ADVERTISEMENT