ADVERTISEMENT
News

Informare ANM. Revin ninsorile abundente în România. Zonele unde se va depune strat de zăpadă

Autor: Adrian Baciu | 19.01.2021 | 11:39
Informare ANM. Revin ninsorile abundente în România. Zonele unde se va depune strat de zăpadă
Informare ANM. Revin ninsorile abundente în România. Zonele unde se va depune strat de zăpadă. Sursa foto: hepta.ro

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marți, o informare de ninsori abundente pentru mai multe zone ale țării. Urmează ore în care gerul va fi înlocuit de precipitații și de un nou strat de zăpadă.

ADVERTISEMENT

În special în zonele intracarpatice, temporar va ninge moderat cantitativ, iar în Maramureș, precum și în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, se va depune strat nou de zăpadă.

Dată fiind încălzirea vremii, treptat, în zone din Vestul țării ninsoriile se vor transforma în lapoviță și ploaie, ceea ce poate conduce la polei pe șosele.

ANM, informare de ninsori abundente. Zonele unde se va depune un nou strat de zăpadă

Meteorologii de la ANM au emis o informare de ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului și polei, valabilă până mâine la ora 12.00. Aceasta este valabilă pentru toată țara.

ADVERTISEMENT

În intervalul menționat, în regiunile intracarpatice temporar va ninge, în general moderat cantitativ în Maramureș, precum și în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, unde se va depune strat nou de zăpadă.

În vestul ţării, începând din noaptea de marți spre miercuri (19/20 ianuarie), treptat precipitaţiile vor fi și sub formă de lapoviță sau ploaie şi pe arii restrânse se va depune polei.

Vântul va prezenta intensificări la munte, cu viteze, în general, de 50…70 km/h, iar pe crestele înalte, 80…90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi şi în nord-vestul teritoriului, temporar cu viteze de 40…50 km/h.

ADVERTISEMENT

ANM a emis și o notă specială conform căreia, în după-amiaza zilei de marți (19 ianuarie), vremea se va menține deosebit de rece cu temperaturi maxime preponderent negative, iar în cursul nopții de marți spre miercuri (19/20 ianuarie) precum și în dimineața zilei de miercuri (20 ianuarie), pe arii restrânse va mai fi ger (valori termice în jurul a – 10 grade) în Moldova, în estul Transilvaniei și în Muntenia.

De miercuri, România se confruntă cu o încălzire accentuată

După aproape o săptămână cu temperaturi negative, ANM anunță o schimbare drastică a vremii, iar valorile neobișnuite vor reveni în țara noastră.

ADVERTISEMENT

De la mijlocul săptămânii în curs, iarna va lua o pauză, iar în locul ei vor reveni temperaturile anormale pentru acest sezon rece. După zile cu temperaturi negative, de până la -10 grade, din 20 ianuarie valorile vor fi preponderent pozitive.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!