News

Informare de caniculă și ploi torențiale de la ANM. Ce zone sunt vizate

Caniculă și ploi torențiale în țară. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță maxime de 36 grade și cantități mari de apă, însoțite de grindină, vijelii și descărcări electrice.
15.07.2022 | 11:01
Informare de canicula si ploi torentiale de la ANM Ce zone sunt vizate
ANM anunță un nou val de caniculă în țară, însoțit de ploi torențiale. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Vremea se înrăutățește din nou în țară. Urmează un val de caniculă, însoțit de ploi torențiale cu grindină, vijelii și descărcări electrice, anunță Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Val de caniculă în aproape toată țară. Nu vor lipsi ploile torențiale cu grindină, vijelii și descărcări electrice

Informarea transmisă de meteorologi este valabilă pentru intervalul 15-16 iulie 2022. Se va manifesta în partea de sud, sud-est, vest, nord, nord-est, centru, sud și sud-est.

ADVERTISEMENT

Vântul va sufla extrem de puternic, cu peste 60-70 km/h. Cantitățile de apă vor avea pe alocuri 20-30 l/mp. Indicele de umezeală va trece de 80 de unități.

”În intervalul menționat disconfortul termic va fi ridicat, local, în regiunile sudice și sud-estice, iar vineri (15 iulie) și în cele vestice, astfel încât indicele de temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 33 și 36 de grade.

ADVERTISEMENT

Vineri, local în regiunile nordice, nord-estice și centrale, iar sâmbătă în cele sudice și sud-estice vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Vor fi intensificări ale vântului, vijelii (viteze la rafală de peste 60…70 km/h), descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torenţial și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20…30 l/mp”, precizează ANM.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în București

ANM a actualizat datele meteo și pentru Capitală. În București, în intervalul 15 iulie, ora 10:00-16 iulie, ora 9:00, vremea va fi tot una caniculară.

Va exista și un disconfort termic ridicat, cu maxime de până la 36 grade Celsius. Și aici indicele de temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

ADVERTISEMENT

În rest, cerul va fi variabil, mai mult senin de dimineață și spre noapte . Vântul va sufla slab, iar temperatura medie va oscila între 16 și 20 de grade Celsius.

După orele prânzului crește probabilitatea de averse, ceea ce înseamnă că nu sunt excluse ploile, însoțite de vânt și descărcări electrice. Maximele vor fi de 33-34 grade Celsius.

ADVERTISEMENT