News

Informare meteo ANM. Se strică vremea! Meteorologii anunță ploi și vijelii

05.05.2019 | 11:55
Informare meteo ANM Se strica vremea Meteorologii anunta ploi si vijelii

Administrația Națională de Meteorologie a transmis o informare importantă în legătură cu starea vremii pentru următoarea perioadă, iar veștile nu se anunță printre cele mai bune. Avertizarea va intra în vigoare în această după-amiază, de la orele 15:00 și va rămâne valabilă până în dimineața de miercuri, 8 mai, la orele 09:00.

Avertizare importantă emisă de ANM

Dacă în acest weekend ne-am putut bucura de temperaturi ridicate ce au depășit pe alocuri pragul normal pentru intervalul în care ne aflăm, în următoarea perioadă vremea se va răci brusc. De asemenea, vom avea parte de zile cu instabilitate atmosferică accentuată, după cum anunță specialiștii de la ANM.

INFORMARE METEOROLOGICĂ.Interval de valabilitate: 05 mai, ora 15 – 08 mai, ora 09.Fenomene vizate: perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp și izolat 40…60 l/mp” , se arată în avertizarea transmisă de Administrația Națională de Meteorologie.

În următoarele zile, vremea se anunță instabilă. Vom avea parte de ploi torențiale
În următoarele zile, vremea se anunță instabilă. Vom avea parte de ploi torențiale

Zonele vizate de ploi și vijelii

Totodată, specialiștii ANM au detaliat pe larg zonele vizate de schimbările bruște ale vremii. Potrivit avertizării meteo, instabilitatea termică va fi cuvântul de ordine în următoarele zile, pentru cea mai mare parte a teritoriului.

„Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și mai intense în după-amiaza zilei de duminică (5 mai) și în noaptea de duminică spre luni (5/6 mai) în majoritatea regiunilor, iar în cursul zilelor de luni și marți (6 și 7 mai) îndeosebi în sudul, estul și centrul țării. Notă: Vremea se va răci accentuat, luni (6 mai) în vestul și nordul țării, iar marți (7 mai) și în celelalte regiuni. La munte, începând din noaptea de luni spre marți (6/7 mai), precipitațiile vor fi mixte, iar la altitudini de peste 1800 m va ninge și vântul va avea intensificări, cu rafale de 60 – 70 km/h, spulberând zăpada. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj” , anunță ANM.