News
notix pixel id

Informare meteo şi atenţionare cod galben, emise de ANM. Sunt anunţate vijelii, furtuni şi grindină

12.05.2021 | 11:07
Informare meteo şi atenţionare cod galben, emise de ANM. Sunt anunţate vijelii, furtuni şi grindină
Informare meteo şi atenţionare cod galben, emise de ANM. Sursa foto: Inquam Photos / Adriana Neagoe
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben și o informare de instabilitate atmosferică. Sunt așteptate furtuni, vijelii și grindină în mai multe județe ale țării. 

Cod galben de furtuni, vijelii și grindină în România

ANM a transmis că mai multe județe ale țării sunt afectate de un cod galben de instabilitate atmosferică, ce se va caracteriza prin ploi, vijelii, dar și precipitații. Acesta este valabil începând de miercuri, de la ora 16:00 și până pe 13 mai la ora 10:00.

Codul galben ANM este valabil pentru Banat, Crișana, dar și mai multe zone din sud-vestul Olteniei. În toate aceste zone, meteorologii ANM anunță că va fi o instabilitate atmosferică accentuată.

ADVERTISEMENT

Aceasta se va manifesta prin vijelii, averse însoțite de grindină, dar și descărcări electrice. Sunt șanse foarte mari să plouă torențial, iar cantitățile de apă vor depăși 25-30 de l/mp.

Mai exact, județele care sunt afectate de atenționarea meteorologică cod galben de la ANM sunt Bihor, Arad, Timiș, Covasna, Mehedinți și Dolj.

ADVERTISEMENT
Harta ANM
Harta ANM de cod galben. Sursa: ANM

Informare meteo de la ANM, valabilă până vineri

Este valabilă și o informare meteorologică, de miercuri, 12 mai, până vineri, 14 mai. Aceasta începe de azi, de la ora 16:00 și se menține până la ora 21:00, vineri.

ANM a emis această informare meteorologică pentru sud-vestul și vestul țării, unde instabilitate atmosferică va fi accentuată. După aceea, vor fi afectate și celelalte regiuni ale țării, fiind anunțate averse cu caracter torențial, dar și intensificări ale vântului și descărcări electrice.

ADVERTISEMENT

În regiuni izolate va cădea și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp în intervale scurte de timp. Pe arii restrânse, meteorologii anunță în această informare meteorologică că va ploua și se vor înregistra cantități de apă între 25 și 30 de litri pe metrul pătrat, transmite ANM.

Cum va fi vremea în București în intervalul 12-14 mai?

Prognoza meteo specială pentru Capitală, de pe 12 mai până pe 14 mai, arată că va fi o instabilitate atmosferică temporar accentuată în noaptea de miercuri spre joi, dar și joi spre vineri.

ADVERTISEMENT

Astfel, specialiștii anunță că va ploua semnificativ din punct de vedere cantitativ și vor exista, de asemenea, descărcări electrice. Cantitățile de apă, în intervalul menționat, vor depăși și 10 litri pe metrul pătrat.

Temperaturile minime se vor situa undeva în pragul valorilor de 10-12 ° Celsius și cele maxime vor fi de până la 25 °C. Vântul va sufla slab și moderat,  mai ales pe parcursul zilei de vineri

ADVERTISEMENT

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri