News

Informare meteorologică de ploi și intensificări ale vântului, emisă de ANM. Ce zone sunt vizate

ANM a emis o informare meteorologică de ploi și intensificări ale vântului. FANATIK vă spune ce zone sunt vizate.
02.06.2021 | 10:29
Informare meteorologica de ploi si intensificari ale vantului emisa de ANM Ce zone sunt vizate
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de meteorologie a anunțat că vremea va continua să fie neprietenoasă. În următoarele 24 de ore mai multe zone din țara noastră sunt afectate de ploi și vânt.

Informare meteorologică de ploi și intensificări ale vântului, emisă de ANM. Ce zone sunt vizate

În intervalul 02 iunie, ora 10:00 – 03 iunie, ora 12:00, în regiunile din est, sud-est, dar și în zona Carpaților de Curbură va continua să plouă, în general, moderat cantitativ. Se vor acumula 10 – 20 l/mp și, izolat, 25 l/mp.

ADVERTISEMENT

În restul zonelor se va observa o ușoară creștere a temperaturilor. Cerul va fi temporar noros și, în special pe parcursul zilei, pot apărea ploi de scurtă durată.

„Vântul va prezenta intensificări temporare în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei în general cu viteze de 45…55 km/h și pe alocuri 60…70 km/h”, au anunțat meteorologii. În restul teritoriului vântul va sufla moderat și slab.

ADVERTISEMENT

În zonele montane înalte, la peste 1.800 m, trecător, pot să apară precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Temperaturile maxime sunt cuprinse între 13 grade, în Moldova și Transilvania, și 23 de grade, în vestul Olteniei. Cele minine se vor încadra între 4 şi 12 grade.

Cum va fi vremea în următoarele două zile

Joi, valorile termice vor fi mai ridicare decât cele din ziua precedentă. Totuși, vremea se va menține răcoroasă.

ADVERTISEMENT

Local, în regiunile sud-estice, în zonele de munte şi pe arii restrânse în rest cerul va prezenta înnorări și pot să apară ploi, cu caracter de aversă și, posibil, însoțite de descărcări electrice. Vântul va prezenta intensificări temporare în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei şi în zona montană. În restul teritoriului va sufla slab și moderat.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 grade, în estul Transilvaniei, şi 24 de grade, în vestul Olteniei. Cele minine se vor situa între 4 şi 14 grade.

ADVERTISEMENT

Vineri, vremea continuă să se încălzească, dar nu vom ajunge la temperaturi specifice perioadei. Maximele vor fi cuprinse între 17 şi 25 de grade, iar minimele între 5 şi 14 grade.

În regiunile estice şi în zona Carpaţilor Orientali, cerul va fi temporar noros și se vor semnala ploi locale. În restul zonelor cerul va fi variabil. Se pot semnala averse, pe arii restrânse, însoţite de descărcări electrice şi, posibil, de căderi de grindină.

În zona montană înaltă şi temporar în Moldova, Bărăgan şi Dobrogea pot să apară intensificări ale vântului. În restul țării acesta va sufla slab și moderat.

ADVERTISEMENT
Tags: