News

Informarea de vreme severă, actualizată de ANM. Ploi abundente, vijelii și căderi de grindină. Zonele afectate

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizate informarea de vreme severă. Urmează, până sâmbătă, ore cu ploi abundente, vijelii și căderi de grindină.
17.09.2021 | 10:18
Informarea de vreme severa actualizata de ANM Ploi abundente vijelii si caderi de grindina Zonele afectate
ADVERTISEMENT

Vineri dimineața, meteorologii ANM au actualizat informarea de vreme rea emisă în urmă cu 24 de ore.

Conform noilor date, avem în față două zile în care instabilitatea atmosferică va fi una accentuată și se va manifesta prin ploi abundente, vijelii, descărcări electrice și căderi de grindină.

ADVERTISEMENT

În zonele înalte de munte, vântul ar putea pune mari probleme. Se așteaptă intensificări de până la 70 km/h.

ANM actualizează informarea de vreme severă. Se anunță ploi abundente și vânt puternic. Zonele vizate

Din datele specialiștilor aflăm că, în intervalul 17 septembrie ora 10.00 – 18 septembrie ora 10.00, va ploua în general moderat cantitativ în nord-vestul teritoriului.

ADVERTISEMENT

În centru, sud-vest și pe alocuri în rest, după-amiaza și noaptea, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat căderi de grindină și vijelii.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și pe suprafețe mici, mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, 30…40 l/mp.

ADVERTISEMENT

Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze, în general, de 45…55 km/h, iarîn zona montană înaltă, de peste 70 km/h.

ANM precizează că în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice ar putea actualiza prezentul mesaj.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în București

Vremea va fi caldă în Capitală. Cerul va avea înnorări temporare și mai ales spre seară și la începutul nopții va crește probabilitatea pentru averse slabe, însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 17…18 grade.

”Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații meteorologice, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice”, se mai arată pe site-ul instituției.

ADVERTISEMENT