News

Informație de interes major pentru toți românii: ANAF a anunțat data limită pentru depunerea declarației unice

23.03.2019 | 17:19
Informatie de interes major pentru toti romanii ANAF a anuntat data limita pentru depunerea declaratiei unice

Agenția Națională de Administrare Fiscală a anunțat care este data limită până când contribuabilii români pot depune declarația unică și Formularul 230! Mesajul a fost postat recent pe site-ul ANAF și le răspunde românilor care nu știau exact până când se pot depune cele două declarații.

Data limită de depunere a declarației unice este 31 iulie 2019

Astfel, am aflat că declarația unică și Formularul 230 se pot depune până la 31 iulie 2019, inclusiv, conform O.U.G. nr. 15/2019, publicată în Monitorul Oficial nr 204/14.03.2019.

ANAF pune la dispoziția cetățenilor calculatoare de unde pot depune declarația unică, deoarece transmiterea acesteia se face doar online! Contribuabilii s-au confruntat cu probleme serioase, mai ales că sistemele de depunere a declarațiilor unice au tot căzut în ultima perioadă.

data limita declaratie unica
ANAF a anuntat data limita de depunere a declaratiei unice

Peste un milion de români trebuie să depună declarația unică

Mulți dintre cei peste un milion de contribuabili care ar trebui să depună declarația unică ar putea primi amenzi care pot ajunge până la 500 de lei, dacă nu depun la timp declarația! Pentru cei care nu au un calculator acasă, ANAF pune la dispoziție mai multe calculatoare de unde pot depune declarația unică!

Mai mult, angajați ANAF sunt disponibili pentru a-i ajuta pe oamenii care nu sunt foarte familiarizați cu calculatorul pentru a putea depune declarațiile unice. Doar să funcționeze sistemul!

„La cererea contribuabililor, aceştia pot fi asistaţi de inspectorii fiscali în toate etapele utilizării serviciilor online: înscrierea în Spaţiul Privat Virtual, depunerea de declaraţii, consultarea ghidurilor şi informaţiilor existente pe site-ul ANAF etc. În plus, tot la cererea contribuabililor, inspectorii fiscali ANAF pot oferi îndrumări cu privire la modul de îndeplinire al obligaţiilor fiscale”, se arată în comunicatul ANAF privind sistemul de calculatoarre self-service.

În ultima perioadă, la ANAF au fost probleme și cu e-mailul! „Din cauza unor probleme tehnice aferente domeniilor YAHOO.* şi FREEMAIL.HU, mesajele transmise de Ministerul Finanțelor Publice către adresele de e-mail din aceste domenii sunt foarte mult întârziate.

Este posibil ca unii utilizatori înregistrați în cadrul portalului MFP-ANAF cu adrese de e-mail de acest tip să nu se poată autentifica în portal și nici să nu primească e-mail-urile de activare, înregistrare, reînnoire și revocare aferente serviciilor din cadrul acestui portal”.