News

Informații noi despre Prințul Emanuel de Liechtenstein. Ce s-a întâmplat la intrarea în România

10.05.2021 | 09:39
Informatii noi despre Printul Emanuel de Liechtenstein Ce sa intamplat la intrarea in Romania
ADVERTISEMENT

Încep să apară noi informații despre Prințul Emanuel de Liechtenstein, figura regală acuzată că ar fi ucis cel mai mare urs din România, Arthur, la o partidă de vânătoare din Covasna.

Astfel, se pare că momentul în care a venit în țara noastră, deși venea dintr-o țară aflată pe lista galbenă, prințul nu a intrat în carantină, în ciuda faptului că măsura este una obligatorie la nivel continental, scrie Antena 3.

ADVERTISEMENT

Informații noi despre Prințul Emanuel de Liechtenstein

Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein a pășit pe teritoriul țării noastre pe data de 12 martie. La ora 10:30, mașina acestuia a intrat prin vama Nădlac, parcurgând drumul până în aria protejată din Covasna, unde a avut loc vânătoarea, adică un traseu de aproximativ 12 ore.

În toată această perioadă de primăvară, Austria, țara din care venea prințul, s-a aflat pe lista galbenă a zonelor cu risc epidemiologic ridicat, conform datelor Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

ADVERTISEMENT

Astfel, potrivit procedurilor în vigoare, prințul ar fi fost obligat, în mod normal, să intre în carantină. Sursa citată notează că, pentru a evita această măsură, prințul s-ar fi folosit de o derogare permisă de lege.

De asemenea, Antena 3 mai scrie că acesta ar fi putut evita această măsură a carantinei în alte două moduri: fie a fost vaccinat, fie a prezentat un test COVID negativ și a stat în România mai puțin de 72 de ore.

ADVERTISEMENT

Ce spune prințul de acuzațiile privind uciderea ursului Arthur

Acuzat de opinia publică din România și de organizațiile de mediu, Prinţul Emanuel de Liechtenstein susține ferm că nu l-a împușcat pe Arthur ci un alt urs, periculos.

Recent, în urma scandalului uriaș creat după dezvăluirile legate de vânătoarea din Covasna, prinţul a avut o primă reacţie într-o scrisoare trimisă jurnaliștilor din Austria.

ADVERTISEMENT

Într-un material publicat de Kronen Zeitung, prinţul Emanuel a spus: ”După ce un urs a atacat mai multe aşezări, autorităţile române l-au declarat periculos şi au permis împuşcarea sa. Mi-am procurat o autorizaţie legală de la forurile competente.

Am ucis animalul problemă la 250 de metri de casele dintr-un sat”, se arată în scrisoarea prinţului, care spune că nu era vorba despre ursul Arthur şi că are imagini care să probeze acest lucru.

ADVERTISEMENT