Life

Informații noi în cazul Alec Baldwin. Asistentul de regie recunoaște că nu a verificat toate gloanțele

Asistentul de regie al western-ului ”Rust” a recunoscut în fața anchetatorilor că nu a verificat toate gloanțele din arma pe care a folosit-o actorul Alec Baldwin, provocând o tragedie soldată cu un mort și un rănit, în urmă cu o săptămână.
28.10.2021 | 13:43
Informatii noi in cazul Alec Baldwin Asistentul de regie recunoaste ca nu a verificat toate gloantele
ADVERTISEMENT

Apar noi informații după tragedia produsă pe 22 octombrie pe platoul de filmare al western-ului ”Rust”, atunci când cunoscutul actor Alec Baldwin a împușcat mortal o femeie și l-a rănit pe regizorul filmului.

Hannah Gutierrez-Reed, armuriera filmului, a spus că a verificat muniția înainte ca lui Alec Baldwin să i se dea arma și ”s-a asigurat că nu erau cartușe mortale”.

ADVERTISEMENT

Problemele apar în cazul asistentului de regie, David Halls, cel care care avea sarcina de a-i verifice munca lui Gutierrez-Reed. Acesta a recunoscut, în fața anchetatorilor, că nu i-a verificat toată munca armurierei.

Asistentul de regie al producției ”Rust” recunoaște că nu a verificat toate gloanțele din arma folosită de Alec Baldwin

Asistentul directorului ”Rust”, David Halls, le-a spus autorităților că ar fi trebuit să verifice mai amănunțit arma folosită pe platoul de filmare săptămâna trecută, după ce a observat o diferență între cartușele de muniție.

ADVERTISEMENT

Halls a declarat investigațiilor că nu a verificat fiecare glonte din muniția încărcată în pistol înainte de a i-o preda înapoi armurierului Hannah Gutierrez-Reed în ziua în care a murit Halyna Hutchins, se arată în documentul instanței, conform NBCNews.

Șeriful din Santa Fe, Adan Mendoza, a declarat miercuri că arma de foc de pe platoul de filmare a fost funcțională și s-a tras cu un cartuș real, întrebându-se de ce se aflau muniție reală pe platou.

ADVERTISEMENT

”Cred că a fost neglijenţă pe platou şi cred că sunt întrebări la care industria de cinema şi poate statul (New Mexico) trebuie să se gândească”, a spus şeriful.

Până în acest moment, responsabilitățile în urma acestei tragedii nu au fost încă stabilite, dar anchete penale contra actorului Alec Baldwin, care este şi producător executiv al westernului cu buget mic, nu sunt încă excluse, a declarat miercuri procurorul din Santa Fe (New Mexico), Mary Carmack-Altwies.

ADVERTISEMENT

Alături Alec Baldwin ar putea fi acuzate şi alte persoane, precum asistentul de regie Dave Halls, care i-a dat arma actorului pentru repetiția scenei fatidice.

Alec Baldwin ar fi fost informat că arma nu e încărcată

Sursa citată, care prezintă declarațiile unor martori, scrie că Dave Halls l-ar fi anunţat pe Alec Baldwin că arma este ”rece”, ceea ce înseamnă în limbajul de cinema că pistolul era gol şi sigur.

În ceea ce  privește, armuriera de pe platou, Hannah Gutierrez-Reed, aceasta ar putea de asemenea să răspundă. De regulă, la orice producție, armurierul este responsabil de armele folosite şi trebuie să se asigure în permanenţă că nu sunt periculoase pentru echipă.

ADVERTISEMENT