Sport

Toate informaţiile despre Real Madrid – Barcelona! Autocarul „galacticilor” a ajuns la stadion. Atmosferă superbă creată de fani. Video

Real Madrid - Barcelona se joacă duminică, de la ora 22:00, în episodul 249 din El Clasico. FANATIK îţi prezintă cele mai importante informaţii despre derby-ul Spaniei.
20.03.2022 | 19:15
Toate informatiile despre Real Madrid  Barcelona Autocarul galacticilor a ajuns la stadion Atmosfera superba creata de fani Video
Autocarul „galacticilor” a fost așteptat de sute de fani ai Realului. Sursa foto: captură video Mundo Deportivo twitter
ADVERTISEMENT
20-03-2022
19:12

Sute de fani și-au aclamat favoriții când autocarul Realului a ajuns la stadion

A rămas mai puțin de o oră până la marele meci dintre Real Madrid și Barcelona, care va conta pentru etapa a 29-a din La Liga.

În momentul în care a ajuns la stadionul Santiago Bernabeu, autocarul „albilor” a fost întâmpinat de sute de fani. Aceștia au scandat numele echipei favorite, creând o atmosferă superbă.

20-03-2022
12:31

La ce audienţă se aşteaptă spaniolii pentru Real Madrid - Barcelona

Derby-ul Real Madrid – Barcelona va fi transmis în 83 de ţări, printre care se numără şi România. Spaniolii se aşteaptă ca 650.000.000 de persoane să urmărească El Clasico, meci care va fi transmis cu ajutorul a 32 de camere.

  • Real Madrid – Barcelona va fi transmis la TV, în România, de Digi Sport 1, Telekom Sport, Look Sport+

În jur de 500 de jurnalişti vor acoperi, de pe “Santiago Bernabeu”, meciul Real Madrid – Barcelona, iar jumătate dintre aceştia sunt din afara Spaniei.

Pe platforma TikTok, derby-ul beneficiază de o campanie, iar fanii din întreaga lume pot posta clipuri video, cu #ElClasico, despre meciul de pe “Bernabeu”. 

20-03-2022
10:58

Echipament inedit pentru Real Madrid la derby-ul cu Barcelona

Chiar dacă e gazdă, Real Madrid nu va folosi tricourile obişnuite, de culoare albă. Pentru El Clasico, “galacticii” vor evolua în tricouri negre, cu detalii albe. Echipamentul face parte dintr-o colecţie care sărbătoreşte 120 de ani de la înfiinţarea clubului. De asemenea, cu această colecţie se aniversează şi 20 de ani de când Adidas colaborează cu Yohji Yamamoto, cunoscut designer din Japonia.

Yohji Yamamoto a fost cel care a creat echipamentul negru folosit de Real Madrid în sezonul 2014-2015. Fanii madrilenilor îşi pot cumpăra deja echipamentul, iar Benzema, Marcelo, Alaba, Mendy, Misa, Caroline Moller şi Iker Casillas au fost protagonişti în clipul de prezentare.

De cealaltă parte, Barcelona va evolua în al treilea echipament, în culorile galben-roşu, ale steagului Cataloniei. Conform presei din Spania, Joan Laporta a luat această decizie.

20-03-2022
07:26

Echipele probabile pentru Real Madrid - Barcelona

Conform presei din Spania, Real Madrid şi Barcelona ar putea să folosească următoarele formaţii de start la meciul de duminică.

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Militao, Alaba, Nacho – Modric, Casemiro, Kroos – Rodrygo, Asensio, Vinicius

Barcelona: Ter Stegen – Dani Alves, Pique, Araujo, Alba – F. de Jong, Busquets, Pedri – Dembele, Aubameyang, Gavi

19-03-2022
21:15

Xavi nu l-a oprit în lot pe fundașul dreapta Sergino Dest

Sergino Dest, fundașul dreapta al Barcelonei, va rata cel mai așteptat meci din Spania al acestui început de an, Real Madrid – Barcelona. El Clasico va avea loc duminică, de la ora 22:00, în etapa a 29-a din La Liga.

Dest s-a accidentat în minutul 55 al meciului jucat joi de catalani în returul optimilor Europa League, în deplasare, cu Galatasaray. El a acuzat probleme musculare, care se dovedesc a fi mai grave decât se spera inițial.

Fundașul a jucat 27 de meciuri în acest sezon pentru Barcelona, dintre care 18 în La Liga, opt în cupele europene și unul în Cupa Spaniei.

19-03-2022
16:18

Xavi a dezvăluit tactica din meciul cu Real: Barcelona va miza pe cartea atacului

Cel mai important meci al acestui final de săptămână este Real Madrid – Barcelona, care va avea loc duminică, de la ora 22:00, în etapa a 29-a din La Liga.

Antrenorul oaspeților, Xavi Hernandez, se află pentru prima dată în postura de antrenor într-un El Clasico, după ce de alte 29 de ori a fost pe teren, ca jucător.

Suntem într-un moment bun, dar este un El Clasico. În astfel de partide trebuie să ai personalitate și răbdare atunci când mingea este la adversari.

Ne confruntăm cu un Real care traversează o perioadă excelentă, face un sezon bun și joacă pe teren propriu. Dacă există un favorit, este Real.

Este un meci special. Totdeauna este dificil, dar suntem pregătiți și motivați. Vom miza pe cartea atacului. Vrem cele 3 puncte”, a declarat Xavi la conferința de presă de dinaintea meciului, conform as.com.

Forța Realului s-a văzut cu PSG, când a făcut un pressing excelent, chiar și când echipa era condusă pe tabela de marcaj. Vom încerca să avem mingea cât mai mult timp și să creștem nivelul de joc.

Trebuie să schimbăm dinamica ultimelor meciuri (n.r. – Real a câștigat precedentele patru partide directe), iar duminică avem o șansă bună pentru a face acest lucru.

Suntem pe drumul cel bun. O victorie ar confirma munca bună pe care o facem”, a mai spus tehnicianul Barcelonei.

Pentru mine este o mândrie să reprezint ceea ce pentru mine este cel mai bun club din lume. Duminică va fi un alt examen în care să arătăm că putem concura împotriva celor mai bune echipe din lume.

Este o onoare să fiu aici pentru a reprezenta Barça. În ceea ce privește câștigarea titlului, văd asta ca pe un obiectiv îndepărtat, complicat și dificil. Dacă facem calcule, nu rezolvăm nimic”, a mai spus Xavi.

Tehnicianul Barcelonei s-a referit și la situația argentinianului Lionel Messi. „Este cel mai bun jucător din istorie.

Ușile la Barcelona vor fi deschise atât timp cât eu voi fi antrenor, indiferent de ziua în care ar dori să revină.

Merită acest gest din partea clubului. El mai are contract cu PSG, dar ușile la Barcelona îij sunt deschise, pentru că așa trebuie să fie. Ceea ce ne-a dat este neprețuit”, a încheiat Xavi.

19-03-2022
15:48

Carlo Ancelotti a stabilit cine-l va înlocui pe Karim Benzema în El Clasico

Real Madrid și Barcelona se vor înfrunta duminică, de la ora 22:00 a României, în etapa a 29-a din La Liga, iar la gazde va lipsi atacantul francez Karim Benzema.

La conferința de presă de dinaintea meciului, antrenorul Realului, italianul Carlo Ancelotti, a vorbit despre acest subiect. „În acest sezon, Karim Benzema a jucat foarte bine. Chiar dacă a mai lipsit, este, în continuare, golgeter în La Liga.

Când a fost accidentat, a profitat de perioada de inactivitate pentru a reveni mai puternic și, ulterior, a făcut diferența. Pot spune că s-a accidentat în momente potrivite.

Acum, de exemplu, nu va pleca în Franța, ci se va recupera la Madrid și sunt convins să va fi mai bun după revenirea pe teren.

Nu sunt îngrijorat cu privire la accidentările lui. Are 34 de ani și poate trece ușor peste astfel de momente. Oricum, nu au fost accidentări grave.

În aceste două săptămâni (n.r. – campionatele din Europa iau pauză pentru meciurile echipelor naționale) se va recupera și va fi decisiv pe finalul campionatului.

Știu cu cine îl voi înlocui pe Karim Benzema la meciul cu Barcelona, dar nu am de gând să vă spun”, a declarat Ancelotti, conform as.com.

Cu Barcelona vom juca la fel cum am făcut-o cu PSG sau chiar mai bine. Va fi un meci în care trebuie să ne bazăm pe mai multe aspecte.

Vom juca ofensiv și vom face un presing agresiv. Întâlnim o echipă foarte puternică și trebuie să avem o prestație completă.

Este important să atacăm în forță și să ne apărăm bine. Dacă ne gândim să mizăm totul pe o singură carte nu procedăm bine”, a încheiat tehnicianul Realului.

19-03-2022
15:34

Fără Karim Benzema, în El Clasico ”los blanco” mizează pe Bale

Karim Benzema ar probleme musculare și va rata, cel mai probabil, El Clasico. Atacantul francez s-a accidentat la începutul săptămânii în meciul cu Mallorca, iar medicii i-au recomandat să nu forțeze.

În aceste condiții Carlo Ancelotti va miza în ofensivă pe Gareth Bale, anunță presa din Spania. Nici galezul nu este 100% recuperat și este în urmă cu pregătirea fizică din pricina accidentărilor din ultima vreme.

Însă, tehnicianul italian va miza pe experiența lui Bale și pe dorința lui de a înscrie împotriva marii rivale. Ultimul gol marcat de Gareth Bale într-un El Clasico datează tocmai din 2018.

19-03-2022
12:21

Karim Benzema, marele absent în El Clasico

Golgheterul echipei Real Madrid, Karim Benzema, s-a accidentat și ratează cel mai așteptat meci al Spaniei, contra celor de la Barcelona.

Atacantul a acuzat în ultima perioadă probleme musculare, iar medicii madrilenilor au decis ca acesta să nu forțeze, pentru a evita o accidentare gravă.

Mai mult, se pară că fotbalistul va rata și meciurile echipei naționale a Franței, surse apropiate clubului din Madrid menționând că atacantul ar fi declinat deja convocarea.

El Clasico a ajuns la episodul 249, iar duminică vom avea parte de al doilea derby dintre Real Madrid şi Barcelona în 2022. Cele două s-au mai întâlnit în semifinalele Supercupei Spaniei, când madrilenii s-au impus, scor 3-2, în prelungiri.

Cine transmite la TV meciul Real Madrid – Barcelona

Fanii din România vor putea să urmărească pe trei posturi TV derby-ul Real Marid – Barcelona. Digi Sport 1, Telekom Sport şi Look Sport+ vor oferi duminică, de la ora 22:00, meciul de pe “Santiago Bernabeu”.

ADVERTISEMENT

În actualul sezon, cele două rivale s-au mai întâlnit de două ori, iar Real Madrid s-a impus de fiecare dată. Prima oară, pe 24 octombrie 2021, în La Liga, când trupa lui Carlo Ancelotti s-a impus cu scor 2-1.

În semifinalele Supercupei Spaniei, pe 12 ianuarie 2022, în Arabia Saudită, Real Madrid a câştigat, scor 3-2, după ce Federico Valverde a marcat golul victoriei în minutul 98. Pentru Xavi, El Clasico de la începutul anului a fost primul din postura de antrenor.

ADVERTISEMENT

Absenţe importante înainte de Real Madrid – Barcelona

Carlo Ancelotti a avut mari emoţii după Mallorca – Real Madrid 0-3. Karim Benzema, Rodrygo și Ferland Mendy s-au accidentat în meciul din etapa precedentă, iar marea absenţă ar putea să fie atacantul francez.

Conform presei din Spania, Karim Benzema are 40% şanse să fie pe teren în Real Madrid – Barcelona. O decizie finală va fi luată după ultimul antrenament al madrilenilor, de sâmbătă. De asemenea, Ferland Mendy va absenta în El Clasico, în timp ce Rodrygo a fost refăcut.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Ansu Fati, Sergi Roberto şi Samuel Umtiti vor rata derby-ul cu Real Madrid. Prezenţa lui Sergino Dest, accidentat în meciul cu Galatasaray, este pusă sub semnul întrebării.

Situaţia în clasament înainte de Real Madrid – Barcelona

Real Madrid este liderul din La Liga, iar distanţa faţă de Barcelona a ajuns la 15 puncte. Cu toate acestea, catalanii au un meci mai puţin disputat, astfel că o victorie în El Clasico le-ar aduce speranţe.

ADVERTISEMENT

Ambele echipe trec prin momente bune, iar Real Madrid nu a mai pierdut, în La Liga, din 2 ianuarie, când era învinsă de Getafe. Barcelona stă şi mai bine, cu o invincibilitate, în campionat, din 4 decembrie 2021, de la 0-1 cu Betis Sevilla.

ADVERTISEMENT