News

Informații uluitoare despre Dosarul Revoluției. Ion Iliescu ar fi planificat să îl dea jos pe Nicolae Ceaușeascu încă din 1968

18.04.2019 | 20:59
Informatii uluitoare despre Dosarul Revolutiei Ion Iliescu ar fi planificat sa il dea jos pe Nicolae Ceauseascu inca din 1968

Au ieșit la suprafață alte detalii despre Dosarul Revoluției. Acestea arată că Ion Iliescu ar fi planificat, alături de apropiații săi, să-l dea jos pe Nicolae Ceaușescu încă din 1968. În judecată, în acest dosar, au fost trimiși fostul președinte,Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, fostul vice-prim-ministru și fostul șef al Aviației Militare, generalul Iosif Rus.

Elemente surprinzătoare din Dosarul rezoluției!

Noi elemente din Dosarul Revoluției șochează! Ion Iliescu plănuia să-l dea jos de la putere pe Ceaușescu în 1968. Cei vizați în dosarul în cauză cu grupul format în decembrie ’89 au acționat pentru a pune mâna pe putere, astfel, spun procurorii militari, aceștia au înțeles rolul televiziunii și radioului public.

Rechizitoriu Parchetul General: La fel de importantă s-a dovedit a fi și abilitatea „grupului Iliescu” de a se organiza și acționa eficient. Componenții acestei grupări au înțeles foarte bine importanța televiziunii și a radioului în astfel de momente.” Procurorii spun că momentul decisiv a început în după-amiaza zilei de 22 decembrie 1989. Atunci, în studioul TVR a intrat în direct Cico Dumitrescu care spunea că Rog pe tovarășul Ion Iliescu, cu care am fost coleg, să vină la televiziune. Trebuie, tovarăși, să ne organzăm.”

Elemente noi despre Iliescu în noile detalii din Dosarul Revoluției
Elemente noi despre Iliescu în noile detalii din Dosarul Revoluției

Acest grup a stat în umbră ani de zile

Anchetatorii au stabilit că imediat după anul 1968 când rușii au înăbușit în sânge Primăvara de la Praga, acea răscoală din fosta Cehoslovacie, imediat, în jurul lui Ion Iliescu s-a format un grup pregătit să îl dea jos pe Nicolae Ceaușescu. Era format atât din civili, cum era Ion Iliescu, dar și din ofițeri ai Armatei și ai fostei Securități.

Acest grup a stat în umbră ani de zile, până când a venit momentul propice – și anume decembrie 1989 când, spun procurorii care au instrumentat dosarul Revoluției, au încercat să pună mâna pe putere și a și reușit să o facă, după ce a înțeles câteva adevăruri destul de simple, urmate de puciștii din toată lumea: ca să poți reuși cu o Revoluție, trebuie să poți manipula populația, și de aceea ai nevoie de mijloace de informare în masă, a relatat Cătălin Radu Tănase.