News

INFOSTB, aplicația prin care poți primi informații despre programul autobuzelor și tramvaielor, în timp real

01.04.2019 | 14:07
INFOSTB aplicatia prin care poti primi informatii despre programul autobuzelor si tramvaielor in timp real
ADVERTISEMENT

Societatea de Transport București a dezvoltat un proiect prin care programul tramvaielor și al autobuzelor să fie cunoscut de către călători, astfel s-a realizat aplicația INFOSTB. În acest context, cu ajutorul unui telefon smartphone vei putea viziona orice program ai nevoie al transporturilor în comun în cauză. Aplicația se folosește de datele trimise de către echipamentele GPS/GSM4G. Care sunt detaliile oferite de Primăria Capitalei?

INFOSTB, aplicație cu programul autobuzelor și tramvaielor

Pentru a putea minimiza timpul de așteptare în stații, Primăria Capitalei anunțat proiectul realizat de către Societatea de Transport București de informare a orelor sosirii mijloacelor de transport în comun. După mulți ani se trece la înregistrarea informatizată și adăugarea componentei de dispecerizare pe baza echipamentelor de localizare. Aplicația folosește datele echipamentelor GPS/GSM4G instalate pe 1.440 de mijloace de transport în comun utilizate de STB.

ADVERTISEMENT

De asemenea, amintim de aplicația Parking București oferă informații pentru identificarea parcărilor publice gestionate de Primăria Capitalei. Plata se poate face online cu card bancar sau prin SMS. Aplicația în cauză va avea rolul de a căuta locuri libere de parcare. „Cele 4 aplicații mobile sunt deja disponibile publicului si se află în faza de testare, în următoarea perioadă urmând ca ele să fie îmbunătățite și optimizate în funcție de feed-back-ul primit de la utilizatori”, informează Primăria Municipiului București.

INFOSTB aplicație cu programul tramvaielor și autobuzelor
INFOSTB aplicație cu programul tramvaielor și autobuzelor

PMB, 4 aplicații utile în București

„Aplicația folosește datele transmise de echipamentele GPS/GSM4G instalate pe 1.440 de mijloace de transport în comun utilizate de STB, precum și pe noile autobuze achiziționate și este disponibilă pentru telefoane mobile cu sistem de operare iOS sau Android”, se arată în mesajul Primăriei.  „Vorbim, practic, despre schimbarea radicală a modului de lucru utilizat la nivelul STB în ultimii 40 de ani – marcată prin trecerea la înregistrarea informatizată și adăugarea componentei de dispecerizare, pe baza echipamentelor de localizare instalate. Acest operațiuni au fost realizate înainte de dezvoltarea aplicației”,adaugă PMB.

ADVERTISEMENT