News

Infractorii din România au ajuns în Hawaii. Cum au înșelat locuitorii insulei cu bijuterii contrafăcute

Patru români au înșelat mai mulți locuitori din Hawaii, oferindu-le acestora bijuterii contrafăcute. Infractorii au fost arestați de autoritățile americane.
04.08.2022 | 23:09
Infractorii din Romania au ajuns in Hawaii Cum au inselat locuitorii insulei cu bijuterii contrafacute
Patru români au înșelat mai mulți oameni în Hawaii
ADVERTISEMENT

Polițiștii din Kauai, a patra insulă ca mărime din Hawaii, i-au reținut pe bărbații bănuiți că au înșelat locuitorii, în repetate rânduri.

Patru români au devenit spaima insulei Hawaii

Mihail Drugan (32 de ani), Daniel Călin (24 de ani), Vasile Alexandru (37 de ani) și Nicolae Dragomir (29 de ani) sunt cei patru suspecți, potrivit Observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Bărbații vindeau bijuterii contrafăcute, pe care le prezentau drept rarități. Plini de tupeu, infractorii băteau la ușa victimelor, sau le abordau pe stradă, și le ofereau diferite bijuterii ”rare”. Mințeau că sunt turiști care și-au pierdut portofelul și își vindeau bijuteriile ”neprețuite” la mega ofertă. În realitate, bijuteriile contrafăcute nu valorau nimic.

Păcăliții s-au prins în cele din urmă că au fost înșelați și au făcut plângere la Poliție, astfel că românii au fost prinși. Oamenii legii au ajuns la hotelul unde erau aceștia cazați și i-au reținut pe cei patru bărbați.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au ajuns la concluzia, după o serie de investigații, că acești patru români ar fi doar o mică parte a unei găsti care se ocupă cu înșelatul la scară largă prin metoda ”bijuteria”.

Oamenii au fost rugați să facă plângere la Poliție și să semnaleze orice astfel de situație bizară. Totodată, oamenii au fost avertizați să nu cumpere astfel de bijuterii de la străini.

ADVERTISEMENT

”Pe lângă acești patru bărbați, investigațiile preliminare dezvăluie că ar putea exista mai multe persoane pe Kauai care comit aceste fapte. Cerem publicului să raporteze orice experiență similară pe care dumneavoastră sau cineva pe care îl cunoașteți le-ați putea întâlni”, a anunțat Bryson Ponce, șeful Biroului Servicii de Investigații.

De asemenea, oamenii sunt rugați să rețină cu ce autoturism circulă persoanele suspecte, pentru a fi mai ușor identificate în cazul în care va fi necesară reținerea lor.

ADVERTISEMENT

”Dacă este posibil, încercați să țineți cont de caracteristicile individuale ale persoanei, împreună cu modelele de comportament și vehiculele sale, deoarece acestea pot ajuta forțele de ordine în identificarea, reținerea și urmărirea penală a suspecților”, a concluzioant Ponce.

ADVERTISEMENT