News

Infractorii folosesc „metoda accidentul”, adaptată pandemiei de coronavirus. Cum au vrut să lase o femeie fără 20.000 de lei

07.04.2020 | 23:22
Infractorii folosesc „metoda accidentul”, adaptată pandemiei de coronavirus. Cum au vrut să lase o femeie fără 20.000 de lei
Metoda accidentul, din nou la modă. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

O femeie din Constanța a fost victima unei tentative de înșelăciune, prin cunoscuta metodă „accidentul” adaptată vremurilor de pandemie cu coronavirus.

Infractorii folosesc „metoda accidentul”

Conform news.ro, femeia în vârstă de 44 de ani a fost sunată de un bărbat care s-a recomandat drept fratele ei și i-a cerut 20.000 de lei pentru a cumpăra un aparat de ventilație, în condițiile în care s-ar fi îmbolnăvit grav de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Vigilentă, femeia și-a sunat fratele și după ce a văzut că întreaga poveste era o tentativă de înșelăciune a sunat la poliție.

Potrivit reprezentanților Poliției Județene Constanța, femeia i-a transmis bărbatului care a sunat-o că nu are bani.

ADVERTISEMENT

„În urma cercetărilor a reieşit faptul că femeia a fost contactată pe telefonul fix de către o persoană care s-a recomandat a fi fratele acesteia şi care i-a comunicat faptul că, în timp ce se afla la locul de muncă, i s-ar fi făcut rău şi ar fi ajuns la spital, fiind diagnosticat cu Covid-19.

 În acest context, bărbatului i s-ar fi solicitat suma de 20.000 de lei pentru a achiziţiona un aparat de ventilaţie”, au declarat reprezentanții IPJ Constanța, conform sursei citate.

Polițiștii avertizează că metoda are un „impact emoțional foarte mare asupra victimelor”, chiar dacă nu se ajunge în faza în care victimele sunt păgubite material. Persoanele vizate sunt de obicei oameni în vârstă care pot fi mai ușor influențați.

ADVERTISEMENT

Interesant, metoda folosită este cunoscută de mulți ani drept metoda „accidentul”, însă se pare că asemeni coronavirusului, infractorii au suferit mutații al planului de bătaie și încearcă să profite de naivitatea oamenilor pe fondul pandemiei de coronavirus.

Poliția le recomandă oamenilor să nu ofere date personale prin intermediul convorbirilor telefonice și nici să nu trimită bani nimănui.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri