Sporturi

Înfrângere dureroasă pentru naționala de volei feminin. Au pierdut cu cea mai slabă echipă

15.08.2018 | 21:28
Infrangere dureroasa pentru nationala de volei feminin Au pierdut cu cea mai slaba echipa
ADVERTISEMENT

Naționala României de volei feminin a pierdut miercuri, la Craiova, în fața reprezentativei Bosniei, în preliminariile pentru Campionatul European din 2019. “Tricolorele” porneau drept mari favorite în fața echipei care se află pe locul 31 în ierarhia europeană, la feminin, cu 13 poziții mai jos decât România. Cu toate acestea, sportivele române au pierdut cu 2-3 la seturi în meciul de debut pentru calificările la Euro 2019.

Meciul a început respectând calculele hârtiei. Astfel, România a câștigat primele două seturi ale meciului, chiar dacă cu mare dificultate. Tricolorele și-au adjudecat primul set cu 25-21, chiar dacă au fost nevoie să revină de la 4-9 și 11-13. Și setul doi a revenit tot sportivelor noastre. România a câștigat la avantaje, scor 26-24, după ce naționala noastră s-a văzut condusă pe final de set cu 23-21!

ADVERTISEMENT

Naționala de volei feminin a României, joc extrem de oscilant

Evoluția „tricolorelor” a fost una extrem de incostantă și în seturile ce au urmat, iar ex-iugoslavele au profitat de acest lucru. Româncele au revenit în meci,de la 16-20 și 21-23 la 23-23 în setul trei și se părea că au forța să închidă meciul în minim de seturi. Cu toate acestea, fetele noastre au comis două greșeli copilărești și au trimis setul în brațele bosniecelor. După ce au câștigat setul 3 cu 25-23, trupa din Bosnia a prins curaj și nu a mai dat nicio șansă româncelor. În setul 4 s-au impus cu 25-19, iar în decisiv au câștigat cu un categoric 15-11. Ioana Baciu a fost remarcata partidei, cu 19 puncte reușite pentru România, fiind urmată de Adina Salaoru, care a adunat 17 puncte. MVP-ul meciului a fost însă bosniaca Dajana Boskovici, cu 24 de puncte.

Prin înfrângerea suferită pe teren propriu în fața celei mai prost clasate echipe din grupă, România și-a făcut viața foarte grea în ceea ce privește o potențială calificare la europeanul de sezonul viitor.

ADVERTISEMENT

Euro 2019 va fi prima ediție la care vor participa 24 de echipe la turneul final. În afară de cele 4 echipe gazdă (Slovacia, Ungaria, Polonia, Turcia), mai sunt calificate alte 8 naționale, conform ultimului Campionat European. Celelalte 12 locuri vor fi stabilite după preliminarii, formându-se 7 grupe de 4 echipe. Primele două echipe din fiecare grupă vor merge la turneul final.

România are acum mari emoții după înfrângerea cu Bosnia, într-o grupă din care mai fac parte Spania și Letonia. Duminică, în etapa a doua, româncele vor juca în Spania. Ultima dată când România a jucat la un Campionat European a fost în 2019, când a ocupat locul 15 din 16.

ADVERTISEMENT