Fotbal intern

„Capul lui Becalao vrem!” Impresii la cald după dușul rece al FCSB cu Guimaraes

30.08.2019 | 00:49
Capul lui Becalao vrem Impresii la cald dupa dusul rece al FCSB cu Guimaraes

„Capul lui Becalao vrem!” Cam asta a vrut să sugereze marcatorul golului, Tapsoba, după reușita din penalty care a decis calificarea în grupele Europa League. Pentru religioși pare a fi o ultimă răzbunare din partea lui Dumnezeu pentru trufia cu care patronul FCSB a anunțat că echipa sa nu are cum să ia gol din partea celor de la Vitoria Guimaraes.

FCSB, înfrângere dureroasă la Guimaraes. Fanii portughezi, mesaj dur pentru patronul roș-albaștrilor

FCSB a avut cea mai slabă prestație din ultimii ani și nu a reușit să ajungă periculos la poarta unei echipe bunicele din Portugalia, dar cam atât. Raportul ocaziilor atârnă balanța în favoarea portughezilor mai rău decât scorul unui meci de rugby între Noua Zeelandă și „Stejari”, chiar dacă fanii Vitoriei au avut de așteptat pentru primul gol al partidei.

Echipa care cândva se numea „Steaua” a ajuns la fundul sacului. Ultimul loc în Liga 1, pe fondul unor numiri ciudate pe banca tehnică și, într-adevăr, cu numeroși accidentați, a venit cuplat acum și cu dezastrul din playoff-ul Europa League. Acolo unde în mod bizar roș-albaștrii au jucat mai bine decât în campionat. Totul până la meciul din Portugalia, unde elevii lui Bogdan Vintilă au arătat ca o echipă de ligă inferioară în momentul în care întâlnește o formație de Liga 1 în primele tururi ale Cupei României.

Jucătorii FCSB, dezamăgiți după eliminarea suferită în dauna Vitoriei Guimaraes
Jucătorii FCSB, dezamăgiți după eliminarea suferită în dauna Vitoriei Guimaraes *foto: twitter

Când nici norocul nu a mai ținut cu FCSB

Norocul providențial al FCSB a fost aproape să se arate încă o dată, în minutul 93, când Iulian Cristea a ajuns la o centrare a lui Panțîru, după o deviere a lui Bogdan Planic, dar portarul portughezilor a reușit să rețină. După cum puteți observa, trei nume de fundași. Asta pentru că atacanții roș-albaștrilor nu au fost pe nicăieri. Florinel slab, Tănase inexistent, Gnohere out of shape. Fără trasee, fără un cap limpede la mijlocul terenului și cu extrem de multă nesiguranță. Nimic nu mi-a dat de înțeles din jocul roș-albaștrilor că ar putea spera la ceva în această seară.

Ce urmează de făcut pentru roș-albaștri? Păi regruparea, așteptarea ca cei accidentați să revină în lot și mai multă cumpătare. Nu sunt vreun psiholog, dar cred cu tărie că dacă stai cu gura într-una pe un om, ca o soacră cicălitoare, îi faci mult mai mult rău decât bine. Așa că pentru suflarea FCSB-istă (cât o mai exista ea), poate că cel mai bine ar fi ca Gigi Becali să-și coasă (metaforic) gura, nu să își taie capul.