Sporturi

Înfrângerea grea pentru primul român prezent în galele UFC! Nicolae Negumereanu a pierdut la decizie. VIDEO

17.03.2019 | 09:56
Infrangerea grea pentru primul roman prezent in galele UFC Nicolae Negumereanu a pierdut la decizie VIDEO

Primul român prezent în galele UFC, Nicolae Negumereanu, a suferit o înfrângere grea sâmbătă seară, în O2 Arena din Londra în fața rusului Saparbeg Safarov. Aflat la prima luptă în UFC după nouă victorii și un eșec în MMA, sportivul de 24 de ani din Brașov nu a avut nicio șansă în fața oponentului său care a primit decizia în fiecare dintre cele trei reprize.

Înfrângerea grea pentru primul român prezent în galele UFC

Pentru Nicolae Negumereanu, primul român prezent în galele UFC, a fost o înfrângerea grea, el terminând lupta de la categoria light heavyweight (94 kg) extrem de ”șifonat”. Arbitrii l-au declarat învingător pe rusul Saparbeg Safarov în toate cele trei reprize, scor 29-26, 29-26 și 29-27. Românul cu siguranţă va mai apărea în UFC, datorită contractului pe care l-a semnat în urmă cu doar câteva săptămâni.

Saparbeg Safarov, care este născut în Daghestan, zonă din care vine și campionul UFC Khabib Nurmagomedov, a fost la un pas de descalificare în prima repriză pentru că s-a prins cu mâinile de cușcă, lucru interzis de regulament. Sportivul rus a primit doar un punct de penalizare din partea arbitrului, dar acest lucru nu a influența rezultatul final, deoarece Safarov a dominat autoritar lupta.

Nicolae Negumereanu cu fața tumefiată în timpul luptei cu Saparbek Safarov
Nicolae Negumereanu cu fața tumefiată în timpul luptei cu Saparbek Safarov

Safarov vrea să lupte cu tircul Gokhan Saki

”Mă simt minunat. Este un sentiment uimitor să câștigi. Vreau să lupt cu Gokhan Saki într-un viitor apropiat. Trebuia să lupt cu el acum, dar s-a accidentat și nu am mai avut această șansă. Acum este timpul să facem această luptă”, a declarat Saparbeg Safarov la finalul partidei cu românul Nicolae Negumereanu, conform site-ului mmajunkie.com.

În urmă cu o săptămână, un alt român a avut un debut nefericit în cușca din One Championship. Luptătorul Andrei Stoica a participat în premieră la cel mai puternic turneu de kickbox din Asia și deși a avut o prestație bună, el a fost învins la decizie de marocanul Tarik Khababez, un sportiv cu o experiență mult mai mare. Stoica a semnat la sfârșitul anului trecut un contract pe doi ani cu firma care organizează aceste competiții.