News

ING Bank renunță la un serviciu important. Cum vor fi afectați clienții băncii

23.04.2019 | 14:34
ING Bank renunta la un serviciu important Cum vor fi afectati clientii bancii

Dacă CEC Bank și Banca Transilvaniei adaugă propriul serviciu Plăți Instant, ce asigură transferul banilor cât ai clipi între bănci, ING Bank informează că renunță la unul dintre serviciile băncii. După ce a redus treptat serviciile acordate fizic clienților săi, închizând casieriile și limitând retragerile și depunerile la bancomate, ING continuă campania de „popularizare” și informează că oprește din funcțiune încă un serviciu pe care îl acordă acum clienților.

ING Bank renunță la serviciul SelfBank

Conform unui mesaj al băncii, până la finele lunii august 2019, ING va închide toate multimatele, „calculatorul de plăți SelfBank”. „Îţi sună cunoscut Automatic Service Teller sau AST? Dacă da, probabil îl ştii mai degrabă drept aparatul de extrase, bancomatul cu scaun sau calculatorul de plăţi din ING Self’Bank. Cel mai cunoscut apelativ e Multimat, dar şi acesta va ieşi din uz, pentru că vom retrage multimatele până la finalul lunii august 2019”, și-a informat clienții ING Bank.

Până la acest anunț, ING Bank a informat, luna trecută, că, începând cu data de 1 aprilie 2019, va limita depunerile și retragerile de numerar pentru propriile bancomate, dar și pentru bancomatele altor bănci. În acel moment, reprezentanții băncii susțineau că, dacă un client va avea nevoie să retragă ori să depună o sumă mai mare de 15.000 de lei, va trebui să sune la numărul 031.406.24.64, pentru a oferi detalii despre tranzacție.

ING Bank renunță la un serviciu important. Cum vor fi afectați clienții băncii
Cum vor fi afectați clienții băncii

Pentru a porta bani, clienții ING Bank se pot folosi de aplicația băncii

În schimb, toate casieriile fizice ale ING Bank au fost închise din 29 octombrie 2018, instituția continuând strategia de dezvoltare prin care urmărește să-și transforme sucursalele în unități de tipul self-service. Pe parcursul anului trecut, ING Bank a anunțat că principalul canal de tranzacționare va fi ING HomeBank, în timp ce SelfBank-urile vor avea noi tipuri de ATM-uri, ce vor înlocui casieriile tradiționale.

Clienții ING vor putea să depună numerar folosind cardul ING direct la ATM-urile băncii, pot să îi transfere prin ordin de plată, în cazul în care au banii într-un cont la o altă bancă ori pot să transfere instant banii, în lei, pe care îi au la alte bănci prin opțiunea „Portează-ți banii” din aplicația băncii.