News

ING, schimbare importantă de la 1 aprilie! Toți clienții sunt afectați

30.03.2019 | 18:31
ING Bank anunta modificari la retragerea de cash de la bancomat
ADVERTISEMENT

ING Bank România vine cu schimbări care îi vor nemulţumi pe mulţi dintre clienţi! Aceştia nu vor mai avea voie să retragă sume fără limită de la bancomate! De asemenea, nici nu mai pot depune sume foarte mari cu ajutorul bancomatelor ING.

ING Bank România anunţă modificări la retragerea de cash

Măsurile anunţate de banca olandeză vor intra în vigoare de la data de 1 aprilie 2019. Clienții care vor să retragă sau să depună sume mai mari vor trebui să contacteze telefonic banca. ING Bank România a motivat că măsura este necesară pentru a reduce riscurile asociate tranzacțiilor cu numerar.

ADVERTISEMENT

„Aceste schimbări sunt în acord cu modificările observate în comportamentul utilizării de numerar de către clienții ING, aflat pe o tendința descrescătoare, dar și cu evoluția practicilor europene de utilizare a numerarului”, arată ING în informarea trimisă clienților.

Cine vrea să retragă mai mulţi bani trebuie să sune la bancă

Astfel, începând din 1 aprilie 2019, limitele maxime până la care vor putea fi efectuate retrageri și depuneri de numerar de către persoane fizice vor fi: 15.000 lei/zi pentru retragere de la bancomatele ING/bancomatele altor bănci, respectiv 15.000 lei/zi pentru depunere la bancomatele ING.

ADVERTISEMENT

Clienții care au nevoie să retragă sau să depună o sumă mai mare trebuie să sune la numărul 031.406.24.64 pentru a oferi „câteva detalii”, mai arată ING. Și cei care se încadrează în limite ar putea fi nevoiți să contacteze banca pentru a putea realiza operațiunile.

„În anumite situații (de exemplu utilizarea intensivă a operațiunilor cu numerar și/sau activitate redusă cu banca), chiar și în cadrul acestor limite, pentru a putea efectua operațiunea, va fi necesar să ne suni la numărul mai sus indicat pentru a ne furniza informații suplimentare”, a mai informat ING. ING Romania avea 1,29 milioane de clienți activi la finalul anului 2018. Banca a mutat mare parte din operațiuni în zona digitală/fără cash. La finele lunii octombrie 2018 a închis și ultimele casierii fizice.

ADVERTISEMENT
Tags: