News

Înghesuiala de nedescris la mormântul lui Arsenie Boca! Mii de pelerini au luat cu asalt Mănăstirea Prislop

14.06.2020 | 16:29
Mii de oameni au stat înghesuiți și fără măști pentru a ajunge la mormântul lui Arsenie Boca.
ADVERTISEMENT

Înghesuiala de nedescris la mormântul lui Arsenie Boca acolo unde mii de oameni au luat cu asalt Mănăstirea Prislop. De altfel, cei de aici o au transmis că aceasta a fost cea mai aglomerată zi de pelerinaj din an.

Aproximativ 5 mii de oameni au transformat Mănăstirea Prislop în cel mai aglomerat loc din România. Culmea, nu a fost nici vreo sărbătoare mare, iar pelerinajele organizate pentru grupuri, cu autocarele şi microbuzele aproape au lipsit.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, românii n-au mai stat pe gânduri și au luat cu asalt lăcașul de cult, dar și împrejurimile acestuia. Au existat chiar coloane uriașe pe drumul care ducea la mormântul părintelui Arsenie Boca.

Oamenii au luat cu asalt Mănăstirea Prislop și mormântul lui Arsenie Boca!

Minute în șir au stat șoferii în trafic iar parcarea din faţa mănăstirii şi locurile de refugiu de pe marginea drumului s-au dovedit neîncăpătoare.

ADVERTISEMENT

A fost de altfel o căutare continuă a locurilor de parcare. „Am venit din Braşov, pentru prima dată în acest an, la Mănăstirea Prislop. Am aşteptat mult timp să putem călători pâna aici, să ne rugăm la mormântul părintelui Arsenie Boca”, a zis o femeie venită la mănăstire.

Târgul de suveniruri a fost luat și el cu asalt. Pelerinii s-au înghesuit și în curtea mănăstirii, dar și pe aleea care duce spre cimitirul acesteia.

ADVERTISEMENT

Oamenii au spus că au făcut și o oră până la mormântului duhovnicului Arsenie Boca, pe un traseu care se parcurge în câteva minute. Prea puțini dintre cei prezenți au avut și măști de protecție.

Vă readucem aminte că mănăstirea Prislop datează din secolul al XIV-lea. De-a lungul timpului a fost locul a numeroase evenimente care au intrat în istorie.

ADVERTISEMENT

Locul din Ţara Haţegului a devenit în ultimii ani una dintre destinaţiile favorite ale pelerinilor din toate colţurile ţării datorită călugărului Arsenie Boca, înmormântat aici.

 

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: