Fotbal international

Luca Florică, fiul omului de afaceri Claudiu Florică, transferat la Hermannstadt! Este o mare speranță la tineret

16.08.2020 | 18:15
Luca Florica fiul omului de afaceri Claudiu Florica transferat la Hermannstadt Este o mare speranta la tineret
Luca Florică, băiatul omului de afaceri care a vrut Dinamo, schimbat rapid în FCSB - Hermannstadt. Sursa Foto: Site Hermannstadt
ADVERTISEMENT

Internaţional U17, Luca Florică a fost pus pe liber de Amiens. Decizia vine după ce clubul francez a retrogradat în liga secundă, în urma hotărârii Ligii Profesioniste de Fotbal din „Hexagon“ de a îngheţa actualul sezon din Ligue 1.


UPDATE 16 august 2020, ora 18:15 / Luca Florică a semnat cu FC Hermannstadt. Transferul fotbalistului a fost anunţat de echipa sibiană pe site-ul oficial al grupării.

ADVERTISEMENT

„FCH investește în tineri de perspectivă, drept pentru care proiectul nostru l-a atras pe tânărul Luca Florică, 17 ani, component al Naționalei României U17. Luca este un fundaș lateral de picior stâng și poate juca atât pe banda stângă în defensivă, cât și pe postul de fundaș central sau mijlocaș la închidere. Un aspect important de menționat este că în sezonul 2018-2019, echipa franceză S.C.Amiens l-a transferat pentru suma de 200.000 euro de la Regal Sport Club Bucuresti/Academia de fotbal Atletico de Madrid.

Luca Florică s-a întors acasă după două sezoane în campionatul francez (U19) și este acum de-al nostru. Mult succes, tinere, în tricoul A.F.C.Hermannstadt!“, stă scris în comunicatul clubului.

ADVERTISEMENT

Luca Florică are 4 prezenţe pentru România U17.


Ştirea iniţială, 12 mai 2020:

Fundaşul stânga al României U17, dat afară din cauza îngheţării Ligue 1

Luca Florică, împreună cu alţi 9 jucători de la echipa a doua şi 13 juniori, a fost dat afară de la Amiens, scrie presa franceză. Clubul din nordul Franţei se afla pe penultimul loc din Ligue 1.

Românul, al cărui post de bază este cel de fundaş stânga, fusese cumpărat în la începutul anului 2019, cu 200.000 de euro de la Regal Sport Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Salvarea poate veni de la tatăl său

El este fiul lui Claudiu Florică, omul care a încercat să intermedieze vânzarea clubului Dinamo către fondul de investiţii Abu Dhabi Business Development, la începutul anului.

Salvare lui Luca ar putea veni chiar de la părintele său, care deşi n-a reuşit să ia Dinamo pentru arabi, i-a convins pe aceştia să-l numească în conducerea lui Charlton Athletic, club aflat la retrogradare în divizia secundă din Anglia.

ADVERTISEMENT

Ce s-a întâmplat în Franţa

LFP (echivalentul LPF de la noi) a îngheţat campionatul pe 30 aprilie, declarând-o pe PSG campioană. În urma acestei decizii, deja fostul club al lui Florică a retrogradat în Ligue 2, deşi disputase doar 28 din cele 38 de etape.

Nemulţumit de această măsură, preşedintele clubului, Bernard Joannin, a comunicat deja că vor fi demarate demersuri legale împotriva Ligii. Soluţia propusă de Amiens pentru situaţia complicată în care se găsea fotbalul francez a fost ca nimeni să nu retrogradeze, iar sezonul viitor să se desfăşoare cu 22 de formaţii.

Cei de la Amiens nu sunt singurii nemulţumiţi

La fel de deranjaţi de hotărârea LFP sunt şi cei de la Lyon, care, la rândul lor, vor acţiona în instanţă instituţia decidentă. Jean Michel Aulas a fost cel mai aprig opozant al ideii de îngheţare a campionatului.

Mai mult, Lyon a dat deja un comunicat prin care cere revocarea deciziei. Aulas a făcut un apel de unitate către toate cluburile franceze, pentru a forţa Liga să întorcă decizia, acuzând că pierderile financiare s-ar putea apropia de un miliard de euro la nivel naţional.

ADVERTISEMENT