News

Înghițiți de pământ după furtunile devastatoare din Austria. Un copil de 5 ani a murit, alți trei au fost răniți

Tragedie în Austria. Furtunile au curmat viața unui copil de numai cinci ani, iar alți trei au fost răniți în urma unei alunecări de teren
14.06.2024 | 14:14
Inghititi de pamant dupa furtunile devastatoare din Austria Un copil de 5 ani a murit alti trei au fost raniti
Copil de cinci ani mort în Austria. Drumuri blocate și pierderi masive în urma furtunilor și alunecărilor de teren. Sursa foto: Colaj foto / Hepta.ro
ADVERTISEMENT

O tragedie s-a produs în districtul Graz-Umgebung din Stiria, Austria, unde patru copii care se jucau într-o pădure au fost surprinși de o alunecare de teren.

Un copil decedat și alți trei răniți după o alunecare de teren

Aceasta a antrenat aproximativ 100 de metri cubi de pământ și a avut loc miercuri, lângă Siegensdorfberg. Din păcate, unul dintre copii a fost găsit decedat de echipele de salvare. Intervenția a mobilizat în jur de 100 de pompieri și două elicoptere de salvare.

ADVERTISEMENT

Potrivit ziarulromanes.at, ceilalți trei copii au fost salvați, suferind răni de diferite grade de gravitate, și au fost transportați la spital pentru tratament. Evenimentul s-a petrecut la doar 50 de metri de casa părinților a doi dintre copii, amplificând durerea și șocul familiilor.

Echipe specializate oferă sprijin psihologic celor afectați. În mai multe regiuni, drumurile au devenit inaccesibile, subsolurile și câmpurile au fost inundate, iar pompierii au intervenit de mii de ori.

ADVERTISEMENT

Ploile torențiale au dus la creșterea nivelurilor râurilor și lacurilor. Ministrul Mediului, Leonore Gewessler, a declarat că efectele crizei climatice devin din ce în ce mai evidente, mai arată sursa citată.

Austria în stare de alertă

Austria a fost grav afectată de furtuni recente, în special în zonele Deutschfeistritz lângă Graz și în regiunea de frontieră dintre Stiria și Burgenland, incluzând localitățile Lafnitz și Pinkafeld.

ADVERTISEMENT

Pe lângă distrugerile materiale, mii de animale au murit, inclusiv 3.000 din cei 4.000 de curcani ai crescătoarei Petra Winkler-Heschl, care a descris scena ca fiind „iadul pe pământ”.

Ploile au provocat numeroase alunecări de teren, blocând drumuri, inclusiv autostrada A9 Pyhrn. Liniile feroviare ale ÖBB au fost afectate, iar trenurile între stațiile Frohnleiten și Peggau-Deutschfeistritz sunt suspendate pentru consolidarea versanților, mai scrie ziarulromanesc.at.

ADVERTISEMENT

Între 11 și 14 iunie, circulația trenurilor locale și a celor pe distanțe lungi este întreruptă zilnic între orele 08:15 și 18:00, respectiv 16:15. Pentru pasageri, s-a organizat un serviciu de transport alternativ cu autobuze, iar traficul de marfă este redirecționat.

ADVERTISEMENT