News

Inginerul acuzat că nu a intrat în TIR-ul ATI, apărat de colegi: „A început să plângă. Nu putea să facă nimic”

13.04.2021 | 16:53
Inginerul acuzat ca nu a intrat in TIRul ATI aparat de colegi A inceput sa planga Nu putea sa faca nimic
ADVERTISEMENT

Reprezentantul firmei care asigura mentenanța ventilatoarelor, inginerul acuzat că nu a intrat în TIR-ul ATI de la Victor Babeș este apărat de colegi. Oamenii susțin că nu putea să facă nimic, întrucât toate cele opt aparate s-au defectat în același timp, dar și că a fost foarte afectat de situație și chiar a început să plângă.

Prin comunicatele transmise de autorități, la câteva ore de la tracedia din unitatea mobilă ATI a Spitalului Victor Babeș, s-a transmis că inginerul care ar fi trebuit să rezolve defecțiunea a refuzat să intre în TIR și a părăsit instituția sanitară. Compania care asigură instalația de oxigen și ventilatoarele este Medis.

ADVERTISEMENT

Contactați de jurnaliștii de la Libertatea, angajații firmei respective i-au luat apărarea colegului lor. Ei au precizat că omul se afla în incinta spitalului pentru că i se semnalase că un ventilator nu funcționează.

Inginerul acuzat că nu a intrat în TIR-ul ATI, apărat de colegi: „A început să plângă. Nu putea să facă nimic”

„Nu e poziția oficială a Medist. Compania va da probabil un comunicat de condoleanțe, dar noi putem spune ce știm de la colegul care a fost acolo și de la ceilalți, care au ajuns în jumătate de oră la fața locului,” a precizat angajatul contactat de publicația menționată mai sus.

ADVERTISEMENT

Reprezentantul firmei care aigura mentenanța se afla în incinta spitalului pentru că i se semnalase că unul din ventilatoare nu funcționează. El venise pregătit pentru a-l înlocui: „Nu se alimentează, ni s-a zis.”

„Niciun ventilator nu se repară într-un TIR sau în salon. Nu e, pur și simplu, loc. Și nu asta e procedura medicală,” spus colegul acestuia. Omul a precizat și că inginerul a fost primul care a văzut alarma de presiune înaltă pe ecran.

ADVERTISEMENT

„Ventilatorul reclamat a fost scos afară și decontaminat. Aceasta este procedura. Colegul nostru a văzut că nu fusese alimentat bine aparatul la intrarea în priza cu trei picioare. Nu avea altceva. Dar inginerul a mai sesizat ceva. A văzut pe ecranul acestui aparat alarma galbenă de presiune înaltă,” a adăugat.

Inginerul de la Medist a spus că este o problemă cu presiunea, dar exact în acel moment s-a dat alarma de presiune inaltă pentru toate cele opt ventilatoare. „În acel moment, nu avea ce să facă. Da, el s-a pierdut. Și nu a intrat în TIR-ul ATI. Dar nu avea ce să facă. Nu are ce căuta un inginer între medici, când ei încearcă să alimenteze manual cu oxigen pacienții. Pentru că era clar că e o problemă din afara ventilatoarelor. 8 aparate au dat în același timp alarmă de presiune înaltă. Nu putea face nimic,” a explicat colegul omului aflat la fața locului.

ADVERTISEMENT

Acesta a mai menționat și că „avea suficientă experiență, trecuse prin tot acest an când ne-am întâlnit cu multe situații.” Omul a realizat că nu poate să facă nimic: „a început să plângă. Apoi, a stat o oră și jumătate în mașină, n-a plecat din niciun spital, a stat acolo. Dar nu s-a putut vorbi cu el. Era șocat. Între timp, a venit, după 30 de minute, o altă echipă de service, care n-a intrat decât odată cu Poliția înăuntru”

ADVERTISEMENT