Life

Ingredientele banale care te ajută să scoți petele galbene de pe haine. Trucul care le va salva pe multe gospodine

Metodele prin care poți scoate simplu și rapid petele galbene de pe haine. Ingredientele banale care îți vor fi de mare ajutor.
22.05.2024 | 22:29
Ingredientele banale care te ajuta sa scoti petele galbene de pe haine Trucul care le va salva pe multe gospodine
Metodele prin care poți scoate simplu și rapid petele galbene de pe haine. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Murdăria încăpățânată dă multe bătăi de cap gospodinelor. Nimic nu poate fi mai greu decât scoaterea anumitor pete de pe haine. Dacă și tu te confrunți cu pete galbene pe haine, trebuie să știi că două ingrediente banale sunt salvarea ta.

Metodele simple prin care poți scoate petele galbene de pe haine

De cele mai multe ori, spălatul hainelor poate fi mult mai complex decât pare. Anumite pete impregnate în țesături devin imposibil de scos la o singură spălare, ceea ce le dă bătăi de cap gospodinelor.

ADVERTISEMENT

De obicei, petele care apar cel mai frecvent pe haine sunt petele galbene. Acestea ies destul de greu la spălat, chiar dacă detergentul este unul puternic.

Ce trebuie să știe gospodinele este faptul că, uneori, anumite ingrediente banale sunt mult mai eficiente decât detergentul din comerț. Inclusiv în eliminarea petelor galbene.

ADVERTISEMENT

Dacă rufele tale au pete galbene, tot ce trebuie să faci este să folosești două ingrediente care sigur se regăsesc la tine în bucătărie. Și anume, bicarbonatul de sodiu și apa oxigenată.

Hainele își pot recăpăta strălucirea cu ajutorul bicarbonatului de sodiu

Ca să fii sigură că ai scăpat de orice pată galbenă de pe haine, trebuie să prepari un amestec din bicarbonatul de sodiu, apă oxigenată și apă caldă. Pentru ca acest amestec să fie eficient, trebuie să pui 4 linguri de bicarbonat de sodiu, un sfert de cană de apă oxigenată și un sfert de cană de apă caldă.

ADVERTISEMENT

După ce ai preparat acest amestec, tot ce trebuie să faci este să pui acest amestec direct pe pată. Apoi, poți folosi o periuță de dinți cu care să freci ușor pata. Amestecul nu se îndepărtează imediat, ci și lasă să acționeze pe pată cel puțin 30 de minute.

Bicarbonatul de sodiu este la fel de eficient și în altă combinație. Acesta poate fi folosit în combinație cu oțetul alb. Tot ce trebuie să faci este să pui haina în oțet timp de 30 de minute. După ce s-a scurs timpul, pui bicarbonatul de sodiu și îl freci ușor cu periuța de dinți. Apoi, haina se spală în mod obișnuit.

ADVERTISEMENT

Gospodinele care nu au la îndemână aceste ingrediente, pot folosi alte variante. La fel de eficientă în scoaterea petelor este și combinare sucului de lămâie cu sare. Pe pata galbenă se stoarce suficient suc de lămâie, astfel încât să acopere complet zona. După acest pas, tot ce trebuie să faci este să freci pata cu sare, însă foarte ușor pentru a nu degrada țesătura.

Totuși, ceea ce ar trebui să faci prima dată este să prepari un amestec din detergent și apă caldă pe care să îl pui direct pe pată. Dacă nu funcționează, poți trece la metodele recomandate mai sus.

ADVERTISEMENT
Tags: